Såhär bra har jag det varje morgon i Prag

Frukostbuffé varje morgon! :)



Och sitter ute i solen och äter!



Och det är helt fantastiskt att jag inte heller behöver diska efter mig ;P


Konstiga tesorter

Här i Tjeckien finns hur många tesorter som helst! Och en del av dem konstigare än andra...


Motverka diabetes?


"Hejdå kolesterol", "Hejdå celluliter", "Fit and slim" eller "Ammnings-te"...


Provat att äta haj

Jag har en hel del livsmedel på min "bucket list" som jag villl hinna prova/äta. På den listan fanns bl.a. haj och nu när jag var i Indien (i Goa) passade jag på att äta det!


Haj med sås, pommfrites och fried rice.

Hajen var lite som kycklingkött i konsistensen, fast mjukare. Och så smakade det väldigt salt. Jag tyckte inte det var så jättegott, mådde faktiskt lite illa när jag tänkte på att det var haj jag åt. Men jag hade varit matförgiftad några dagar innan och inte ätit så mycket, så detta kan ju ha påverkat en del.

Någon mer som ätit haj någon gång?


Frågor som rör anorexi eller viktminskning

Får en del frågor angående anorexi, kalorier och viktnedgång etc... Och det är helt omöjligt för mig att svara på detta då jag aldrig kan få en helhetsbild av er som läsare endast genom en kort beskrivning. Om du med anorexi har frågor kring mat bör du absolut vända dig till psykiatrin och dietist där. Ang. viktminskning kan man säkert få hjälp med frågor genom dietist på vårdcentralen.


God frukost hos dietistkompis

Den här frukosten bjöds det på hemma hos min dietistvän Kristina när jag besökte henne för ett tag sedan.


Vaniljyoghurt med fruktsallad gjord på banan, kiwi, äpple och jordgubbar, med hemmagjord rostad müsli med bla. gryn, solrosfrön, tranbär, aprikos och krossad finncrips. Jättegod müsli och en helt fantastiskt bra start på dagen!


Snabbgjord tonfisksallad till lunch

Gårdagens middagssallad toppad med tonfisk och keso blir en snabbgjord lunch då man har lite bråttom (eller bara inte orkar lägga för mycket tid på matlagning).


Sallad gjord på mixad sallad, rödkål, tomat, gurka, rödlök, fetaost och sedan toppades allt med tonfisk, keso, salt, salladskrydda och balsamvinäger.


Fruktsallad med hallonkesella

Hallonkesella passar jättebra till fruktsallad! Här har jag blandat min fruktsallad med den, eller så kan man klicka den ovanpå! Blir jättegott, och lite mer krämig smak :)




Café Slágr i Prag

Har varit på det här caféet en gång innan, och nu har jag varit på återbesök. Så trevlig miljö, föreställa att det är från mellankrigs-tiden och musiken är i samma stuk. Satt där en stund och läste min Prague-guide och åt en fralla med parmaskinka, soltorkad tomat och pesto. Och en stor kaffe samt en Tiramisu.




Detta fikat kostade ca 46 svenska kr.

Café Slágr hittar ni på adress Francouzská 72.
Närmaste Metro-station är Námestí Míru och därifrån är det ca 5 min promenad.


Träning i Prag

Här i Prag så ser mitt liv ganska annorlunda ut jämfört med hemma. Jag jobbar kvällar, och ofta sena sådana, och sover längre istället. Matvanorna blir annorlunda, etc... så jag har lovat mig själv att springa alltid varannan dag, för att inte slöa till mig själv :P

Jag hade tänkt anmäla mig till någon träningsklubb eller yogaställe, men nu i början har det varit så mycket med allt nytt, att jag känner att det får vänta lite. Än så länge går det bra att bara springa, och jag har hittat en runda till en park som är väldigt trevlig.

Förra veckan sprang på tisdagen 9 km, torsdagen 9,5 km samt lördagen 6,5 km.

I måndags sprang jag 6,5 km och på onsdagen 9 km.


Om jag är kvar i Prag till september funderar jag på att springa NIKE RUN PRAGUE som är 1 mil.


Middag med lax- och spenatpaj


En jättegod lax- och spenatpaj som min mamma gjorde och bjöd på till middag för ett tag sedan. Jättegod! Och det passade jättebra till med ärtor, majs och paprika.


Grötfrukost med chai-havredryck

Skrev om Oatlys Chai-havredryck för ett tag sedan. Och nu har jag testat den även till gröt!


Havregrynsgröt gjord på havregryn, kruskakli, psylliumfrön, russin och kanel. Och sedan tärnad banan och värmd chai-havredryck på.

Tyckte drycken passade jättebra till gröt, och jag värmde den lite innan vilket jag tror är bra. Den här drycken kommer verkligen att bli standard i mitt kylskåp framöver (när jag flyttar till Sverige igen) Hoppas bara att den finns kvar, så tycker ni alla borde köpa den!! :-)


Matkultur inför sommarsemestern

Jag har ju skrivit några inlägg om mat i andra länder, och inför sommaren och semestern tänkte jag tipsa om dessa igen, om det kanske är så att någon av er skall åka dit i sommar. Dessa länderna har jag skrivit matkultur-inlägg om:

AUSTRALIEN
Mat från Australien 

HONG KONG
Matbilder ifrån Hong Kong

ITALIEN
Mat från Italien

KROATIEN
Mat ifrån Kroatien

NYA ZEELAND

Mat från Nya Zeeland 

POLEN
Mat från Polen

STORBRITANNIEN
Choklad ifrån Storbritannien
Mat från England
Mat från Skottland
Mat ifrån Wales

TJECKIEN
Mat från Tjeckien
Ett mysigt café i Prag

TYSKLAND
Mat ifrån Tyskland

UKRAINA

Matbilder från Ukraina

  
Får det lov att vara Pierogi från Polen, Pavlova från Nya Zeeland eller en god kaka på ett mysigt café i Prag?

 
Eller kanske Cevapcici i Kroatien eller fika med en Bretzel i Tyskland?


Middag med finaste vännerna

Jag hade återträff med mina dietist-studie-kompisar för en helg sedan. Var så himla kul att återse dem alla! Eftersom vi alla har ett stort matintresse lagar vi alltid god mat ihop. Denna gången blev det middagen nedan, och sen gjorde vi Lemoncurd-maräng-paj till efterrätt! Mums!


Bönbiffar gjorda av kidneybönor, keso, purjolök, vitlök, senap, ägg och ströbröd. Till dem ugnsrostad potatis, sötpotatis, rödlök, morot, palsternacka, kålrot. Och så egengjord Tsatziki och kokt broccoli.

/Helena


Chokladföljetong del 84 - Lindt "Joghurt hallon-vanilj" & "Joghurt jordgubb-rabarber"

Det var inte mycket tid jag hade i Berlin på vägen ner till Prag, men ändå lyckades jag hinna spana fram och köpa två chokladnyheter :-) De hade fler spännande sorter också, men de var rätt dyra så jag valde ut två att prova, och det blev dessa!


Lindt "Joghurt hallon-vanilj" & "Joghurt jordgubb-rabarber"
Båda var jättegoda, lite syrliga och smakrika. Min favorit blev nog jordgubb-rabarber. Chokladen smälte fint i munnen och jag gillade det vita "höljet". Dock, lite negativt, så smälte chokladet också otroligt fort när man höll i en bit. Så ville man äta en bit i två delar, så blev man alldeles kladdig om fingrarna. (Dagens I-landsproblem antagligen.)
Betyg: båda får 3,5 poäng


Matinspiration: PAJER

En paj är så bra! Bara man kan göra en pajdeg och en äggstanning, så kan man göra hur många olika pajer som helst - det är bara att variera fyllningen! En paj med en sallad är god och nyttig mat. Dessutom är en paj perfekt att frysa in i bitar och ha med i matlådan. Paj passar också otroligt bra på buffébordet, och sådana kanske det blir några av nu i sommar! Pajen är också praktisk, då man kan göra den innan gästerna kommer, och sedan bara värma upp eller helt enkelt äta kall. Ja, helt enkelt så är pajen bra på många sätt! Så här kommer nu lite pajinspiration! Här kommer lite matpajer och även efterrättspajer! Enjoy! ;)


Tofupaj med grönsaker (vegansk, mjölkfri)


Sötpotatispaj (mjölkfri)


Fetaostpaj med svarta bönor och lök


Kikärts- och broccolipaj


Nötkolapaj (vegansk, mjölkfri)


Polka-chokladpaj


Hallon- och lakritspaj


Ananaspaj


Chokladkolapaj


Chokladkolapaj med blåbär och hallon


Björnbärspaj med marängtäcke


Fantastisk frukostbuffé

Här i Prag så bor jag på ett hostel och varje morgon är det all-you-can-eat-frukostbuffé! Och den är verkligen jättebra. Det finns yoghurt, mjölk, cornflakes, hemmagjord müsli, russin, pumpakärnor, coccosflingor, banan och apelsin. Kaffe, te, vatten, iskaffe, juice. Minst fyra sorters bröd, skinka, ost, fetaost, paprika, gurka, fyra sorters marmelad, smör, nutella. Och så finns det ägg och lök så man kan göra scrambled eller stekta ägg (man steker själv). Pannkakssmet om man vill ha pannkakor. Så det är hur mycket som helst att välja på! Och man kan sitta och äta från kl 8-12.

Denna gången blev det för mig yoghurt med hemmagjord müsli, russin, pumpakärnor och så skivade jag ner banan i. Samt en fralla med med marmelad, skinka, ost och paprika. Lite gurka, samt vatten och kaffe.
Jag gick faktiskt och hämtade mat en gång till, men det tog jag inte bild på.


En ordentlig och bra start på dagen får jag alltså här!!


Kärt återseende!

Hittar alltid lite matfavoriter utomlands som jag sedan saknar när jag kommer hem till Sverige. Men nu, när jag är i Prag, fick jag återse två av mina gamla favoriter! Nämligen Jagobella äpple-, kanel- & russin-yoghurt samt ett jättegott frasigt bröd med massa fiber.




Fika i vårsolen

Så härligt när solen äntligen tittar fram och man kan sitta ute och fika! Denna bilden tog jag ca två veckor sedan när jag var hos en kompis utanför Norrtälje.


Kaffe med mjölk. Och så knäckebröd med leverpastej och gurka, med färskost, skinka, paprika och kebabkrydda. Och så ett äpple i äppelbitar.

Någon mer än jag som tycker äpplet är mycket godare om man gör äppelbitar? Det är konstigt, men jag gillar verkligen bättre att äta det på det sättet!


Löparklocka

Har äntligen börjat använda min löparklocka, och det är verkligen roligt! Man tar tiden, ser hur långt man sprungit, och även vilken fart man håller. Nu när jag flyttat till Prag är den extra bra, eftersom jag annars inte skulle ha en aning om hur långt jag springer, då jag inte känner till områdena här.


Såhär visade den efter min första runda i Prag, ca 9 km blev det. Visserligen på jättedålig tid (1 h och 3 min) men då stannade jag massa och kollade på karta samt väntade vid diverse övergångsställen. Nästa gång går det förhoppningsvis snabbare när jag vet var jag ska :)


Thereses Biffcurry-gryta

En jättegod, smakrik och mustig gryta som min vän Therese lagade när jag var där och hälsade på för ett tag sedan! Denna kommer jag att göra flera gånger själv, för den var verkligen jättegod!!


Ingredienser (6 port):

* 800 g nötkött (tex fransyska eller nötstek)
* 2 st gula lökar
* 2,5 msk curry
* 1 st köttbuljongtärning
* 2 msk tomatpuré
* 3 msk soya
* 1 st stor vitlöksklyfta
* citronskal ifrån 1 st citron
* 1-2 msk potatismjöl utrört i kallt vatten
* 8 dl vatten

Gör så här:
Strimla eller tärna köttet. Hacka löken och låt den mjuka i lite matfett samt curry och matpuré, i en panna. Bryn köttet i en gryta. Lägg i currylöken i grytan, tillsätt buljong och soya samt vatten. Smaka av efter en tids puttring med citronskal, vilök, salt och peppar. Låt småputtra i ca 50 min. Red sedan av grytan med potatismjöl.
Servera med ex. ris, broccoli och banan.


Chokladföljetong del 83 - Marabou "Jordgubb"


Marabou "Jordgubb"
En nyhet från Marabou! - Eller?! Faktum är att denna fanns för något år sedan men att den då hette "Sommar". Den är faktiskt riktigt god, även om det inte är något choklad jag saknade när det var "borta". De frystorkade jordgubbsbitarna är syrliga och goda, men det är lite tråkigt i längden.
Helhetsbetyg: 3,5


Tågmacka

En macka jag fixade till och hade med mig på tåget när jag var på färd genom Sverige för ett tag sedan. Jag tycker det är svårt vad man ska och kan ta med sig när man åker tåg. Det måste ju hålla sig fräscht, och så vill man bli mätt. Denna mackan var iaf riktigt bra att ha med! Mättande, god och nyttig!


En rallarhalva (Fazer) med några skivor skinka, keso paprika, skivad tomat och skivat äpple, och så svartpeppar och lite salt på toppen.

Vad brukar ni ha med för ätbart när ni åker tåg länge?


Antligen framme i Prag!

Efter strul med flyg samt en lang tagresa ar jag antligen framme i Prag och har installerat mig i mitt nya boende. Kanns riktigt bra! :)


En dag på tåget...

Då gillar jag att vara väl förberedd med matsäck!




Time to "fly"

Näe, det blir inget "fly" för mig, eftersom mitt flygbolag gick i konkurs, men det blir tåg istället. Så om bara någon timme går mitt första tåg mot detsination Prag. Jag har ätit min sista svenska frukost på ett bra tag. Det känns lite konstigt och läskigt, men otroligt spännande och förväntansfullt! Jag vet ännu inte riktigt hur länge jag ska stanna, utan får se hur jag trivs.

Jag ser fram emot att träffa många nya människor, upptäcka Prag och Tjeckien, lära mig tjeckiska, hitta mysiga löprundor och gå på yoga, äta spännande mat, lära mig ett helt nytt jobb...

Men en del kommer jag att sakna med Sverige också förståss! Den svenska sommaren kan vara riktigt fin! Kommer sakna grillkvällar med min familj, att plocka blåbär i skogen, min familj och mina vänner, filmjölk...


Har bara varit hemma från Indien i 3,5 vecka, och nu är det dags att åka igen. Fördelen med att vara i Sverige så kort är att man verkligen uppskattar att vara hemma till fullo den tiden! Jag har njutit över hur fint Sverige är, hur gott det luktar, och verkligen tagit vara på tiden och träffat massa vänner.

Men nu är det dags för äventyr igen!


Oatly Havredryck "Chai"

Hittade denna nyhet i butiken och blev väldigt glad och nyfiken! Chai är ju verkligen en favorit... så jag hade höga förväntningar när jag testade denna!


Och hur var det? Den var jättegod! Jättegod kryddig chaismak! Den var god att dricka bara som den var, och jag kan tänka mig att den också är god att dricka uppvärmd. Ska testa att ha den på gröt också. Jag hade också i ca 1 dl dryck i mitt svarta te, det blev jättegod effekt.

Denna kommer jag absolut att köpa fler gånger!
Någon mer som smakat, vad tyckte ni?


Ingen flytt idag...

Skulle åkt ner till Prag idag, men fick igår reda på att mitt flyg var inställt och att mitt flygbolag gått i konkurs... Så det var en förvirrande gårdag, då jag stod färdigpackad att åka och sova hos min syster som bor nära flygplatsen.

Men så kan det gå. Är bara att ta nya tag! Så imorgon är det jag som påbörjar en mini-tågluff då det blir tåg hela vägen ner till Prag. Lååång resa, men fram kommer jag iaf till slut! :)


Laxgratäng med citron och dill

En helt fantastiskt god laxgratäng som min kompis tillagade när jag var på besök!! Så himla god, gick nästan inte att sluta äta! :P Jag har faktiskt aldrig gjort en laxgratäng förut, och inte heller hör det till vanligheterna att jag gratinerar mos i ugnen. Så denna fredagsmiddag var verkligen något utöver det vanliga!


Ingredienser (till en gratäng):
* 1 st gul lök
* 2 st morötter
* ca 100 g fryst spenat
* skalet av 1 st citron
* 2 dl vatten
* 1 st fiskbuljongtärning
* 2 msk vitvinsvinäger
* 2 dl matlagningsgrädde
* 400 g laxfilé
* 1 knippe dill
* salt och peppar
* maizena
Potatismos:
* potatis till 4 portioner
* flytande margarin
* lättmjölk
* salt och peppar
* 2 st ägg

Gör så här:
Koka potatisen. Pressa den eller mixa med stavmixer. Tillsätt en klick margarin och en skvätt mjölk tills moset blir bra konsistens. Salta och peppra och smaka av. Tillsätt sedan 2 st ägg och rör runt. Klä en ugnsfast form med mos i bottnen samt upp på kanterna.
Riv morötterna och finhacka löken. Riv skalet av citronen. Bryn lök, morot och spenat i en klick margarin/olja i en gryta. Rör ner citronskalet. Låt det fräsa tills det fått fin färg. Häll sedan på vattnet och smula ner fiskbuljongtärningen. Häll på vinäger och grädde och låt sjuda i ca 5 min. Red sedan av såsen med maizena tills den får en bra konsistens. Smaka av med salt och peppar. Tärna laxen och rör ner i såsen tillsammans med dillen. Låt dra i grytan i ca 5 min. Häll sedan ner såsen i mosformen och grädda i ugnen i ca 200 grader i 20 min, eller tills moset fått en fin färg.
Servera med en god sallad till, samt ett gott vin!


Bilder från min Indien-resa

Tänkte bjuda på några bilder ifrån min Indien-resa som jag kom hem ifrån för drygt tre veckor sedan. Det var sex fantastiska veckor jag spenderade i vackra Indien!


Även sent på kvällen är det livligt på gatorna i Pahar ganj, Main Bazar, New Delhi.


En sådan här tallrik kallas "Thali" och det åt vi mycket av! Man får olika grytor tillsammans med sallad, sås, ris och chapati (bröd).


I Goa blev det slapp och sol och bad, och jag gjorde henna på fötterna.


Hyrde en boogieboard i Goa som jag surfade lite på i vågorna.


I Agra kikade vi naturligtvis på Taj Mahal.


Jag vid floden Gagnes i Varanasi.


På safari i Corbett National Park såg vi mer än 50 st elefanter!! (samt en tiger!!!)


I Nainital i norra Indien, vandrade vi i bergen med fin utsikt!


Apor fanns det överallt i Indien! Man fick akta sig, för de var kvicka och snodde gärna allt ätbart man bar på!


I Rishikesh blev vi kvar i 10 dagar och gjorde Yoga.


Här får jag ny henna på händer och ben. Blev helt biten av hennamålning...


...så jag har själv börjat måla. Denna är en av mina egenmålade konstverk.


Ser fram emot att åka tillbaka till Indien snart igen !!!


Smakrik pastasås med tomat och paprika

På besök hos min syster så lagade vi en av hennes specialrätter, nämligen denna pastasåsen.


Jättegott med broccoli och ruccola till.

Recept på pastasåsen hittar du här: http://matresan.blogg.se/2009/january/cecilias-italienska-paprika-tomat-pastasas-me.html


Frukoststund med Prag-läsning

Snart dags för avfärd! Och bästa uppvärmningen är naturligtvis att läsa på om Prag, samt repetera lite tjeckiska. Har kunnat väldigt basic tjeckiska tidigare, men det var ett tag sedan jag använde den nu, så måste verkligen uppdatera mig lite igen!


Frukosten blev naturell yoghurt med äpple och kiwi, samt rostad müsli med frukt i. Och så kaffe till det! Blev också två Finncrisp-mackor med keso och tomat.


Vinnare i Te-tävlingen!

Tack för alla kommentarer, och kul att så många deltog i tävlingen! Och verkligen jättebra med alla te-tips, fick många nya tips om vilka teer jag ska titta efter nästa gång jag är på te-jakt. :)

Jag har dragit en vinnare i tävlingen och det blev Sara!
GRATTIS!

Jag har mailat dig angående din adress.


Vitchoklad-stubbe med lime

Den här tårtan fick jag av min kompis för att jag fyllde år för ett tag sedan! Har inte smakat någon liknande tårta innan, så det var kul att prova något nytt, och den var verkligen jättegod! Krämig och fyllig, och en bra blandning mellan sött och syrligt. Denna kan jag göra fler gånger, och är även lite sugen att testa på att göra andra fyllningar. Ex. med blåbär i fyllningen istället för lime. Tyvärr gör inte bilden denna tårta riktigt rättvis, men jag var lite för ivrig att äta och därför blev kortet inte så bra.


Ingredienser (en stubbe):

Fyllning:
* 3 dl vispgrädde
* 200 g vit choklad
* rivet skal och saft ifrån 2 st limefrukter
Tårtbottnen:
* 3 st ägg
* 1,5 dl socker
* 1 dl potatismjöl
* 1 tsk bakpulver
* 1 tsk vaniljsocker
Garnering:
* vispgrädde/mellangrädde
* lime
* chokladsås/strössel/riven choklad

Gör så här:
Gör först fyllningen. Värm grädden på spisen (men den får ej puttra/sjuda). Hacka chokladen och smält den i grädden. Riv skalet från limen och ha i den samt saften i chokladblandningen. Rör runt och låt sedan stå svalt i kylen i minst 1 h.
Vispa samman ägg och socker tills det blir pösigt. Vispa ner resten av ingredienserna. Häll i en bakpappersklädd långpanna och grädda i ugnen, 225 grader, i ca 7-10 min (olika vilken ugn man har, håll koll på färgen).
Stjälp upp bottnen på och dra av bakplåtspappret. Låt svalna. Bred på fyllningen och rulla ihop. Stå svalt i någon timme. Garnera med vispad grädde samt ev. lime och chokladsås.


TÄVLING för tedrickare!

Tesorter finns det gott om hemma hos mig, och ganska många ifrån utlandet. Så jag tänkte att det vore kul om någon av er läsare också fick prova alla spännande teer och tesmaker jag har. Så nu lottar jag ut tepåsarna nedan!

TÄVLING!!!
Skriv en kommentar till detta inlägg och berätta vilket som är ditt favorit-te?! Glöm inte skriva din email-adress! Kommentera senast imorgon onsdag kl 13:00 för att vara med i tävlingen!

24 sorters te! Över hälften får man inte tag på i Sverige!


Spännande tesorter! Irish cream, Chai green tea, Gamla söder, Örtte, Päron- och ingefära, Citrus, Körsbär och mjölk, Persika och jordgubb, Detox, Plommon, Päron, Revitalise, Granatäpple, Wintertime, Masala chai m.fl...


Lite frukostvariation

Jag har en standardfrukost som jag ofta äter, men denna gången var det dags för lite förändring! Istället för fil blev det havremjölk, och jag lyxade till min knäckemacka lite extra!


Hallon och tränat äpple med frukt- och nötmüsli med varm vanilj-havredryck.


Knäckemacka med skinka, keso paprika, skivat äpple och svartpeppar.



Gott recept på Tsatziki

Några läsare frågade om jag hade något bra och gott recept på Tsatziki. Och visst har jag det! Här hittar ni det: http://matresan.blogg.se/2009/may/festlig-grilltallrik-med-gronsaksspett-majsk.html


Nya godispåsar: "Tuttifrutti Ocean" & "Juliskum"

Har provat två nya godispåsar som jag hittat i butiken, Fazers Tuttifrutti med smak "Ocean" och så "Juliskum" ifrån Cloetta.


Tuttifrutti Ocean innehöll gelégodisar som var fruktiga, sura samt saltlakrits. Det var den perfekta blandningen för min smak!! Och fruktsmaken var väldigt god och "fyllig". En ny favorit, denna påsen är en av de bästa redan färdigblandade godispåsar som jag smakat!!
Betyg: 5

Jag älskar ju Juleskum, så när jag såg "Juliskum" var jag tvungen att prova! Tomtarna är lika saftiga som jultomtarna, men dessa har smak av Cola och Päronglass istället för jordgubb. De var goda! Jag gillar dock jordgubbstomtarna mycket bättre. Skulle nog inte köpa denna påsen igen, men det var en kul idé ifrån Cloetta.
Betyg: 3

Någon mer som smakat dessa godispåsar, vad tyckte ni?


Taccokväll med kompisarna

När man samlas gemensamt, några kompisar, och skall äta ihop - så är taccos verkligen optimalt! Nyttigt och det blir mycket mat, och alla kan ta det de gillar!


Vi hade mjuka tortillabröd "fiber", gurka, tomat, majskorn, paprika, banan, taccosås, hemmagjord guacamole, pujolök, samt kokta röda linser blandade med taccokrydda.

Röda linser med taccokrydda blev jättegott! Om man vill göra en vegetarisk variant är den varianten mycket billigare än ex. quorn- eller soyafärs. Jag tycker dessutom det känns fräschare att äta vegetariskt, än kött.


En vecka tills jag flyttar...

... till Prag! Nu börjar det pirra lite minsann!


God frukost

Filmjölk med kiwi, äpple, russin, psylliumfrön, kanel, SpecialK och Havrekuddar. Sedan en knäckemacka med färskost, skinka, gurka och kebabkrydda.

Kebab-krydda var första gången som jag smakade. Någon mer som smakat den? Faktiskt jättegod och smakrik!

Som vanligt, bästa starten på dagen!


God och mustig linssoppa


Denna goda linssoppan gör jag mycket! Synd bara att min vän gör den ännu lite bättre än mig ;) Men det är ju hon som gett mig receptet, så jag får väl helt enkelt öva lite mer!

Recept på soppan finner ni här: http://matresan.blogg.se/2010/february/morot-tomat-och-linssoppa.html


Dagens lunch: Kassler med rosépepparsås



Ugnsbakad kassler med rosépepparsås, ugnsrostad potatis, morot, palsternacka och kålrot, stekta champinjoner, kokt blomkål, kokt broccoli samt sallad.


Mellanmål med goda knäckemackor

Två knäckebröd med mosad avocado, skinka, tomat, oliver och svartpeppar.


Flyttar till Tjeckien och Prag

Ni som följer min blogg vet att jag precis var i Indien och reste. Och nu är det nya äventyr på gång. I mitten av maj flyttar jag nämligen till Tjeckien och Prag för att jobba där över sommaren.

Således slutar jag min dietisttjänst i Sverige nu i maj. Har arbetat som barndietist på ett sjukhus och det har varit en rolig och lärorik tid. Men jag kände att längtan utomlands var stor, och att jag behövde göra något äventyrligt ett tag!



Ska bli riktigt spännande att bo i Prag! Då en tidigare pojkvän var bosatt där, har jag spenderat mycket tid i Prag redan, så jag hoppas att det blir lite som "att komma hem" igen.

Vill du veta mer om tjeckisk mat? Läs detta inlägget: http://matresan.blogg.se/2011/may/mat-tips-infor-resan-till-tjeckien.html

Men jag kommer naturligtvis fortsätta att skriva i bloggen, som vanligt!


RSS 2.0