We Run Prague i september

Nu har jag anmält mig till NIKE Run Prague som går av stapeln lördagen den 1 september i Prag. Det är 10 km genom staden! Ska bli jättekul och jag ser verkligen fram emot det! Det var länge sedan jag sprang ett lopp på 1 mil, så därför vill jag verkligen slå personbästa denna tävlingen! Ett mål bli att komma under 50 minuter. Får se om det blir möjligt. Men det är ju ännu två månader kvar att träna så :) En vän anmälde sig också, så vi kommer att "tävla" lite mot varandra, vilket gör att vi blir extra sporrade att träna nu :)

Nyttig frukost

Bjöd en av mina vänner på nyttig frukost häromdagen! För att visa att en nyttig och bra start på dagen också kan smaka riktigt gott!
 
Så det blev kvarg med kanel, fruktsallad av blandade bär, äpple, banan, russin och aprikoser. Och så till det hasselnötter, linfrön, solrosfrön och kokosflingor som jag rostat i en torr het stekpanna.
 
Bra med proteiner, kolhydrater och nyttiga fetter. Min kompis blev faktiskt riktigt imponerad och övertygad :) "Kan det här vara nyttigt? Det är ju så gott!"
 

Nya löparskor

Åhh, idag har jag köpt nya löparskor och det gör mig alltid extra glad och taggad att springa! Var ca 1 år och 4 mån sedan jag köpte nya senast, och de är sedan länge utslitna med tanke på hur mycket jag springer... Och extra glad är jag för att mina nya är så snygga!!! Jag köper alltid samma modell, så denna gång var de den snyggaste färgen jag haft! Och dessutom är det mycket billigare med skor här än hemma i Sverige!

Så imorgon ska jag provspringa mina nya älsklingar :)




I love cappuccino

Jag älskar att dricka Cappuccino när jag är på Café! Det är den bästa fikan!


Denna bilden är ifrån ett café i Kutná Hora, ca 1 h med tåg ifrån Prag.


Muffins med hallon och chocolate chip


Ingredienser (ca 16 st):

* 2 ägg

* 2 dl socker

* 1 dl mjölk

* 100 g margarin

* 4 dl vetemjöl

* 1 tsk bikabonat

* ½ krm salt

* 100 g mörchoklad-chips (eller hackade lite större bitar)

* hallonsylt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägget och sockret pösigt. Smält margarinet och låt det svalna.

Blanda mjöl, bikabonat och salt i en skål och rör sedan i det i äggsmeten. Blanda också ner margarin och mjölk. Blanda ner chokladchipsen i smeten. Klicka ut smeten i formar, fyll dem till ca 1/3. Lägg en klick hallonsylt i varje form och fyll dem sedan med mer smet, tills formarna är fulla till ca 2/3. Sätt in i ugnen i 200 g ca 16 minuter.


Pannkaka med kondenserad mjölk

Den här pannkakan med kondenserad mjölk i åt jag till frukost här om dagen (+ en massa annat gott). Jag är vän med killen som ordnar frukost på mitt hostel så ibland lagar han något extra lyxigt till mig. Förutom denna pannkaka har jag även fått pannkaka med nutella och banan till frukost, samt scrambled eggs med lök, tomat och bacon.


Lyxigt!



Café Louvre, Prague

Besökte Café Louvre i Prag i veckan, och det var ett riktigt mysigt och fint café, om aningens hög ljudnivå.






Min syster åt lax med gnocci.


Jag åt spenatrullar med grönsaker. De var aningens smaklösa, men det kändes som en rätt fräsch måltid ur näringssynpunkt. Min rätt kostade ca 50 kr.


Garden BBQ

Pa mitt jobb har vi BBQ pa bakgarden varje fredag kvall. Ar sa himla mysigt nar alla samlas, ater tillsammans och tar en ol. Det som vi bjuder pa ar alltid grillad kyckling, grillade korvar, brod, chips, katchup, senap, dressing, gronsaker och kakor.

 

Sa ikvall ar det dags igen, ser fram emot det.
Har ni lasare grillat mycket i ar?


Chocolate chip muffins

Ännu ett muffinsrecept på muffins som jag bakat på mitt jobb.


Ingredienser (ca 16 st):

* 2 ägg

* 2 dl socker

* 1 dl mjölk

* 100 g margarin

* 3,5 dl vetemjöl

* 0,5 dl kakao

* 1 tsk bikabonat

* ½ krm salt

* 100 g mörchoklad-chips (eller hackade lite större bitar)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägget och sockret pösigt. Smält margarinet och låt det svalna.

Blanda mjöl, kakao, bikabonat och salt i en skål och rör sedan i det i äggsmeten. Blanda också ner margarin och mjölk. Blanda ner chokladchipsen i smeten. Klicka ut smeten i formar, fyll dem till ca 2/3. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.


Lucky Luciano restaurant, Prague

Har varit på restaurang "Lucky Luciano" två gånger, och det är riktigt god mat de har där!
Jag har ätit två olika "sallader", men det var vällagad och god mat, och kändes ändå helt okej i nyttighets-aspekt. Ca 60 kr per rätt har jag betalt.





Lucky Luciano finns på flera ställen i Prag, men det stället jag besökt finns på Delnicka 28, Praha 7. Mer om restaurangen finns på hemsidan: http://www.luckyluciano.cz/holesovice/


Dagens frukost


Kaffe och vatten. En macka med smör, skinka och gurka. Tomat, scrambled egg med lök. Samt yoghurt med frukt- och nötmüsli.



Äppel- och kanelmuffins

Bakade dessa mumsiga muffins på jobbet här om dagen! De blir väldigt saftiga och goda med äpple i!


Ingredienser (till ca 16 st):
* 1 st äpple
* 2 ägg
* 1,5 dl socker
* 100 g margarin
* 2 dl mjölk
* 4,5 dl vetemjöl
* 1 tsk bikarbonat
* 2 tsk vaniljsocker
* 1 msk kanel

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka äpplet i små bitar. Vispa ägg och socker snabbt. Smält margarinet och blanda ner det och mjölken med äggvispet. Blanda mjöl, vaniljsocker, bikabonat, kanel och blanda sedan ner det i smeten. Blanda slutligen ner äppelbitarna. Fyll muffinsformar till hälften med smeten och grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Dekorera ex med en liten äppelbit ovanpå varje muffins.




Mmm... älskade frukost!


Kaffe och vatten förståss. Och så knäckebröd med färskost, skinka, gurka, paprika samt kebab-krydda. Och så Bollnäsfil med tärnad kiwi, tärnat äpple, russin, kanel samt AllBran apple&fig.


Mitt liv i Prag

Jag har fått många frågor om vad jag gör i Prag, var jag bor, hur jag kan resa så mycket, hur jag kan ta ledigt från jobb, och hur man kan jobba med hälsa utomlands...

Så nu tänkte jag besvara lite av dessa frågor även om jag ska försöka att inte bli för personlig. Jag har helt enkelt sagt upp mig från mina tidigare jobb i Sverige, för att testa på att bo utomlands ett tag. Har tidigare bott och arbetat i Reykjavik, men nu ville jag prova på att bo i ett östeuropeiskt land, eftersom jag trivs så bra här.
I Prag så bor jag just nu på ett hostel och jag arbetar som bartender. Så vad jag gör har egentligen inget alls med min utbildning som dietist att göra.

Än så länge trivs jag väldigt bra, Prag är en otroligt vacker stad och mitt boende och arbetsplats är väldigt trevligt!


Jag på vackra Karlsbron i soluppgången!


Sir Tobys Chocolate chip cookies with raisins and oatmeal

Varje dag jag jobbar så bakar jag dessa kakor till försäljning! De är sjukt goda, både degen och färdigbakade :P Detta receptet är för ca 30 st gigantiska kakor! Så vill du baka dem skulle jag rekommendera att halvera receptet, kanske göra dem lite mindre och därmed också lite mindre tid i ugnen. Men rekommenderar verkligen att baka dem!!


Ingredienser (30 stora! kakor):
* 500 g smör
* 3,25 Ikea-koppar med socker
* 0,25 ikea-kopp med vaniljsocker
* 6 st ägg
* 1 liten sked salt
* 1 liten sked bikarbonat
* 3,75 ikea-koppar vetemjöl
* 1,5 ikea-kopp choklad-chips (eller hackad choklad)
* 1,5 ikea-kopp russin
* 750 g havregryn

Gör så här:
Blanda samman socker och smör. Tillsätt ägg. Blanda mjöl, salt och bikarbonat och tillsätt sedan det. Blanda sedan i choklad och russin. Tillsätt till sist havregrynen och blanda bara lite snabbt, inte för mycket. Rulla till stora bollar och grädda i ugnen ca 15 min på 170 grader.


Veckans träning och springmusik

Veckans träning har sett ut såhär:

Måndag: -
Tisdag: 9 km jogging
Onsdag: -
Torsdag: -
Fredag:
14 km jogging
Lördag: 11,5 km jogging
Söndag: ?

Och så ska jag tipsa om lite bra springmusik jag har i lurarna just nu:

* Euphoria - Loreen (såklart!)
* Rihanna & David Guetta - Who's that chick?
* Tove Styrke - Call my name
* Tove Styrke - Million pieces
* Swedish house maffia - Save the world
* Ivi Adamou - La la love
* Pitbull - Give me everything
* Aspen - Feels like heaven
* Sunrise avenue - Fairytale gone bad
* Haddaway - What is love?
* Lily Allen - Not fair
* MGMT - Kids
* U2 - Vertigo
* Metro station - Wish we were older
* Flo rida feat. Sia - Wild one
* Guetta fest. Sia - Titanium


RSS 2.0