Vegansk tofupaj med grönsaker
Ingredienser:
Pajskal:
* ca 2 dl vetemjöl
* ca 1 dl fullkornsvetemjöl
* ca 75 g mjölkfritt margarin
* lite vatten
Fyllning:
* ca 6 st färska champinjoner
* 1/2 paprika
* 1 liten färsk broccoli
* ca 10 cm purjolök
* 1 st gul lök
* 1/2 aubergine
* 200 g tofu, naturell
* 2,5 dl sojagrädde
* 1 st grönsaksbuljong
* 1-2 st tomater
Gör så här:
Blanda ihop degen till bottnen och tryck ut i ett pajskal. Förgrädda bottnen i 225 grader i ca 10 min. Hacka svamp, lök, paprika, aubergine och stek i lite olja till allt är mjukt. Blanda hälften av soyagrädden med tofun som du smular sonder. Blanda ner en söndersmulad buljongtärning också. Blanda samma tofuröran med alla grönsaker. Häll fyllningen i pajskalet. Ringa över resten av soyagrädden. Skiva tomaten och garnera med den. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 20 min.
Vi serverade pajen tillsammans med en sallad med ruccola, tomat, gurka och purjolök. Jättegott!
/Helena
Den här låter jättegod!
Lät spännande!