Kikärts- och broccolipaj
Pajdeg:
* 100 g becel lättmargarin
* 2 dl grahamsmjöl
* 1 dl vetemjöl
* ev. lite vatten
Fyllning:
* olja till fräsning
* 1 gul lök
* 2 vitlöksklyftor
* 1 burk kikärtor (eller ca 250 kokta)
* ca 250 g fryst broccoli
* ev. lite riven ost
Äggstanning:
* 2 ägg
* 2 dl havremjölk
* salt, svartpeppar
* 1 tsk gurkmeja
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
Hacka den gula löken och pressa vitlöksklyftorna och fräs detta i lite olja tills det blir mjukt. Lägg löken i bottnen på pajskalet. Tina broccolin lite i micron eller i varmt vatten och skär i mindre bitar. Fördela dem över lökblandningen och häll sedan över kikärtorna.
Blanda allt till äggstanningen i en skål. Rör runt ("vispa") med en gaffel, så äggen fördelar sig jämt. Häll blandningen i pajen. Om man vill kan man strö över lite riven ost också.
Grädda i 200 grader i ugnen i ca 30 minuter.
Laktos- och mjölkfri: Vid användning av Becel, olja samt havremjölk är rätten laktosfri. Om den även skall vara mjölkfri får du utesluta osten ovanpå.
Glutenfritt: Använd glutenfri mjölmix istället för vete- och grahamsmjöl.
/Helena