Kikärts- och broccolipaj


Pajdeg:

* 100 g becel lättmargarin

* 2 dl grahamsmjöl

* 1 dl vetemjöl

* ev. lite vatten

Fyllning:

* olja till fräsning

* 1 gul lök

* 2 vitlöksklyftor

* 1 burk kikärtor (eller ca 250 kokta)

* ca 250 g fryst broccoli

* ev. lite riven ost

Äggstanning:

* 2 ägg

* 2 dl havremjölk

* salt, svartpeppar

* 1 tsk gurkmeja

Gör så här:

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Hacka den gula löken och pressa vitlöksklyftorna och fräs detta i lite olja tills det blir mjukt. Lägg löken i bottnen på pajskalet. Tina broccolin lite i micron eller i varmt vatten och skär i mindre bitar. Fördela dem över lökblandningen och häll sedan över kikärtorna.

Blanda allt till äggstanningen i en skål. Rör runt ("vispa") med en gaffel, så äggen fördelar sig jämt. Häll blandningen i pajen. Om man vill kan man strö över lite riven ost också.

Grädda i 200 grader i ugnen i ca 30 minuter.

 

Laktos- och mjölkfri: Vid användning av Becel, olja samt havremjölk är rätten laktosfri. Om den även skall vara mjölkfri får du utesluta osten ovanpå.

Glutenfritt: Använd glutenfri mjölmix istället för vete- och grahamsmjöl.


/Helena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback