Nötkolapaj (vegansk)

En helt underbart god paj som jag och en kompis gjorde! Denna versionen är vegansk och går alltså bra att äta även för en ägg- eller mjölkallergiker. Men om man dock vill, kan man använda vanligt margarin och även vanlig vispgrädde. Då gör man bara likadant, men byter ut de två.


Ingredienser:
Pajskal:
* 100 g mjölkfritt margarin
* 4 dl vetemjöl
* 0,75 dl socker
* lite vatten
Fyllning:
* 200 g hasselnötter
* 3 dl soyagrädde
* 1 dl ljus sirap
* 3 dl socker

Gör så här:
Rosta hasselnötterna i ugnen, 200 grader i ca 10 min. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i en pajform och grädda i ugnen i 200 grader i 12 minuter. Under tiden kan du börja koka kolasmeten. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull och låt koka upp. Koka tills smeten blir så fast att du kan forma en liten kula (en "lös" sådan) av den. Sprid ut hasselnötterna i pajskalet. Häll över kolasmeten och ställ sedan att svalna.
Servera pajen med ex. vispad soyagrädde.

/Helena


Kommentarer
Postat av: Susanna

Ser supersmarrig ut! :)

2011-07-31 @ 20:23:40
Postat av: emma

ser sjukt god ut! coolt att den är vegansk också.

2011-08-03 @ 10:13:00
Postat av: Linn

ser ljuvligt gott ut!

2011-08-04 @ 14:35:23
URL: http://drivkraften.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback