Nötkolapaj (vegansk)
En helt underbart god paj som jag och en kompis gjorde! Denna versionen är vegansk och går alltså bra att äta även för en ägg- eller mjölkallergiker. Men om man dock vill, kan man använda vanligt margarin och även vanlig vispgrädde. Då gör man bara likadant, men byter ut de två.
Ingredienser:
Pajskal:
* 100 g mjölkfritt margarin
* 4 dl vetemjöl
* 0,75 dl socker
* lite vatten
Fyllning:
* 200 g hasselnötter
* 3 dl soyagrädde
* 1 dl ljus sirap
* 3 dl socker
Gör så här:
Rosta hasselnötterna i ugnen, 200 grader i ca 10 min. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i en pajform och grädda i ugnen i 200 grader i 12 minuter. Under tiden kan du börja koka kolasmeten. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull och låt koka upp. Koka tills smeten blir så fast att du kan forma en liten kula (en "lös" sådan) av den. Sprid ut hasselnötterna i pajskalet. Häll över kolasmeten och ställ sedan att svalna.
Servera pajen med ex. vispad soyagrädde.
/Helena
Ser supersmarrig ut! :)
ser sjukt god ut! coolt att den är vegansk också.
ser ljuvligt gott ut!