Björnbärspaj med marängtäcke

Som vanligt efter en tenta; pajtentafest! Och denna gången gav jag mig på en efterrättspaj. Björnbär var det länge sedan jag hade i en paj, och marängtäcke har jag aldrig testat - så nu var det dags för det! Och den blev god! Dock gjorde jag denna pajen dagen innan och hade i kylen under natten, vilket ledde till att den blev lite ihopsäckad när det var dags för servering. Detta är alltså en sådan paj som gör sig bäst att serveras direkt ur ugnen, varm och med ett lite frasigt täcke. Gärna med en klick vaniljglass till :)

 

Ingredienser:

* 75 g margarin (jag använde mig av lättmargarin, det går också bra)

* 2 dl vetemjöl

* 0,5 dl grahamsmjöl

* 0,5 dl rörsocker

* 1 tsk vaniljsocker

* 1 äggula

* 2 äggvitor

* 1 dl florsocker

* 1 dl mandel

* 250 g frysta björnbär (en förpackning)

Gör så här:

Blanda mjöl, margarin, socker, vaniljsocker och äggula till en deg. Tillsätt en msk vatten om det behövs för att få ihop degen. Klä en pajform med degen. Jag använde en liten pajform, eftersom det är en sån "engångsform" man kan ha med sig på fest, men jag tror att degen räcker även till en större form. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda skalet i 175 grader i ugnen i ca 15 minuter. Under tiden vispar du de två äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt florsockret och vispa tills det blir ett fast skum igen. Hacka mandeln och vänd försiktigt ner den i äggsmeten tillsammans med björnbären. Bred ut smeten i pajskalet och grädda sedan i 175 grader i ugnen tills marängen börjar få fin färg (ca 25 minuter).


Glutenfri: Använd glutenfri mjölmix i pajskalet.
Mjölkfri: Använd mjölkfritt margarin.

/Helena


Kommentarer
Postat av: S A N D R A

svar: haha ja den var jättegod =)

2009-04-15 @ 21:47:50
URL: http://sandr4.blogg.se/
Postat av: Susanna

Åhh, jag hade velat smaka den! Ser ju himmelskt god ut!

2009-04-18 @ 10:33:31
Postat av: ellie

Åh va gott det ser ut:) o vilken fin hemsida! Puss o kram ellie

2009-04-19 @ 21:59:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback