Polka-chokladkolapaj

Chokladkolapaj är en av mina favoritkakor/bakverk, och i lördags bjöd jag på denna när några kompisar var hemma hos mig och kollade på Eurovision song contest. Den blev mycket uppskattad!

Recept på chokladkolapajen hittar ni här: Chokladkolapaj

Eftersom vi var rätt många så gjorde jag två pajer, och passade på att göra en ny variant också, nämligen med polka-choklad i. Och den blev jättegod den också!! Passade jättebra ihop med en klick grädde. Så recept på denna kommer här:


Ingredienser (till en paj):
Pajbotten:
* 75 g margarin
* 0,5 dl socker
* 1,5 dl vetemjöl
* 2 dl havregryn
* ev. lite vatten
Fyllning:
* 50 g margarin
* 1,5 dl vispgrädde
* 1,5 dl ljus sirap
* 200 g Marabous polka-choklad

  
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet till pajbotten och blanda sedan samman med de andra ingredienserna. Om degen inte riktigt håller ihop kan du tillsätta lite lite vatten. Tryck ut degen i en pajform eller form med löstagbar botten. Tryck upp en ca 2 cm hög kant på sidorna. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Koka under tiden upp margarin, grädde och sirap i en kastrull. Låt det koka i 10 minuter. Bryt sedan ner chokladen i kastrullen och rör runt tills all choklad smält och smeten blivit jämn och fin. Häll smeten i pajskalet och låt stelna i kyl i minst 4 h.
Om du vill kan du garnera med ex vit choklad (som jag gjort ovan). Lite grädde till passar också bra. Jag använde mig av Milda visp 20 % istället för grädde. Det smakar nästan likadant men innehåller mindre fett.

/Helena


Kommentarer
Postat av: Rebecca

Åhh jag älskade polkachokladen så denna kanske är något för mig att testa :) Lycka till med tentan och kämpa på det sista med plugget!

2010-06-02 @ 16:35:23
URL: http://rebeccaskog.blogg.se/
Postat av: Jenlen

Tack för tipset får ta och testa denna,gjort den vanliga innan och de är min favorit kaka.hitta den tack vare din blogg :)

2010-06-03 @ 15:20:24
URL: http://jenlen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback