Chokladföljetong del 29 - Några choklad ifrån Storbritannien

Jag studerade såklart chokladdisken noggrannt i Storbritannien när jag var iväg! Och några spännande choklad hittade jag att testa. Här kommer lite kort om dem och betyg på dem. Betygen är som vanligt i skalan 1-5 där 1= dålig, 2= ej godkänd, 3=helt okej/godkänd, 4=bra/god! och 5=underbar!


DAIRY MILK - APRICOT CRUMBLE CRUNCH
Denna lät väldigt lovande men var faktiskt ganska tråkig. Vanlig choklad med lite aprikosbitar i, som tyvärr var lite torra. Crunchen kändes heller inte av så mycket. Men helt okej. Man blir ju rätt kinkig när man testar så mycket choklad som jag gör, därför är det rätt svårt att få bra betyg även om chokladen lixom går ner och är klart godkänd!
Betyg: 3


LEE'S - RASPBERRY COCONUT-ICE
Usch! Det här var typ inget choklad. Eller rättare sagt var det någon slags grej som vad chokladöverdragen. Och det smakade bara sockrigt och torrt och usch, den här åkte i soporna.
Betyg: 1


DAIRY MILK - CRANBERRY AND GRANOLA
Eftersom jag smakade chokladen med aprikos i före jag smakade denna (och det är ju samma tillverkare) så hade jag inte så höga förväntningar på denna. Men det blev en positiv överraskning! Tranbären gjorde sig syrligt bra i den goda mjölkchokladen och crunchen var tydlig och helt prefekt i konsistens och mängd!
Betyg: 4


HERSHEY'S - COOKIES 'N' CREAM
Vit choklad med små bruna kakbitar i, det kan ju inte bara gå fel.. och det gjorde det inte heller. Den var helt underbart god. Och chokladen var väldigt tunn, vilket gjorde att den smälte fint i munnen. En riktig fullträff! Men så älskar jag ju vit choklad också. Denna åt jag upp på ett kick.
Betyg: 4,5


DAIRY MILK - TURKISH
Mjölkchoklad med en geléaktig fyllning som är rosaröd. Även då jag läste på förpackningen lyckades jag ändå inte tyda vad fyllning egentligen var eller skulle smaka. Den smakade lite starkt, typ chili, och konsistensen var inte alls i min smak. Nej usch, detta blev ett besök i soptunnan för denna också.
Betyg: 1


CADBURY - TWISTED (CREME EGG)
Denna choklad med en vit- gulfärgad fyllning smakade lite som "Mars" gör, fast sämre. Chokladen smakade lixom lite billig och inte alls så god. Fyllningen var lite konstig. Nej, ingen höjdare.
Betyg: 2


NESTLÈ - YORKIE
Egentligen var detta bara ren mjölkchoklad, men p.g.a. det störiga namnet att den inte var för tjejer så var vi ju bara tvungna att köpa den. (Säljknep? Töntigt i alla fall.) Men mjölkchokladen var i alla fall underbart god vare sig den var för tjejer eller ej! Men lite minus för namnet...
Betyg: 4


Jag testade inte bara choklad i godisväg utan även lite annat godis. Jag gjorde misstaget att köpa en påse "Jelly babies" och jag låter bilden tala för sig själv vad jag tyckte om dem... En stor besvikelse när jag köpt dem att ha som snacks på den långa tågresan...


Hoppas ni får en fin helg! Här i Växjö är det lite festligheter på gång så jag ska jobba på dagarna och vara ute med kompisarna på kvällarna. Sista helgen i Småland nu!
/Helena


Kommentarer
Postat av: Emma

haha vilken min! ;)

2009-08-06 @ 23:19:56
Postat av: Emma

Åh jag åt också typ alltid varma mackor till disney dags när jag var liten!! (typisk 90-tals mat tror jag:)



Du verkar ha en spännande blogg! Jag har ett stort intresse för kost och hälsa.. Ska kika lite under dina rubriker!

2009-08-06 @ 23:41:54
URL: http://lifeasemmaknowit.blogg.se/
Postat av: Molly

hej på dig!

hoppas att du också får en bra helg :) take care! kram

2009-08-07 @ 12:55:28
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Carro

Dairy milk turkish älskar min sambo, han har letat liknade här i Sverige utan framgång.

Enligt honom brukar det vara hallonsmak på gelén.

2009-08-07 @ 13:19:30
Postat av: Emma

Hej!

Jag ville bara berätta att nu finns det massa olika berättelser (sanna) från läsare runt om i Sverige som tagit tid att berätta deras erfarenheter som mobbad, som mobbare osv i min blogg. Ta gärna tid och läs igenom dom och kommentera mycket gärna vad du tycker! emmaeriica.blogg.se



Vad tycker du om idéen att jag kommer att börja skriva om mobbing?



Hoppas du förstår texten :)



Tack!

Emma

2009-08-07 @ 14:33:48
URL: http://emmaeriica.blogg.se/
Postat av: Julia

tack söta du :D Kika gärna dagens inlägg också <3



Och jag säger som Emma, vilken min ;P Inte favoritgodiset gissar jag, haha!

2009-08-07 @ 19:42:37
URL: http://juliapysslar.blogg.se/
Postat av: Susanna

Den där Yorkien var enormt störigt. Jag fattar liksom inte meningen med den...

2009-08-09 @ 13:19:21
Postat av: Cec

Hejs, den där Hershey's med smulor har iaf innan funnit på Maxi i Växjö, brukade vara storkonsument av den för ett antal år sedan :) Den e god!!

2009-08-19 @ 16:33:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback