Kantarelldoftande fläskfilépanna
Riktigt lyxigt att komma hem en dag och sambon har lagat en riktig festmåltid - på en måndag ! :) Kantareller är inte något jag vanligtvis använder i matlagningen, så det kändes extra kul. Man får passa på nu när det är höst. Denna rätten kommer vi absolut göra igen.

Ingredienser (ca 4 port):
* 400 g fläskfilé
* 50 g kantareller
* 2 dl lätt creme fraishe
* 1,5 msk kantarellfond
* 10 st körsbärstomater
* några kvistar färsk timjan
Tillaga såhär:
Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Krydda med salt o peppar. Stek i en panna tillsammans med kantarellerna tills de är gyllenbruna. Vispa ihop crème fraiche och kantarellfond. Slå över fläskfilén och kantarellerna. Rör om och låt småkoka i några minuter. Blanda ner de halverade tomaterna och riv av bladen från färsk timjan, strö över. Servera ex. med klyftpotatis och en god sallad.

Kommentarer
Postat av: Susanna
Kul att använda någon annan svamp än champinjoner, som det lätt blir annars!
Postat av: emma
ser gott och lyxigt ut :)
Trackback