Yoghurtbullar med hasselnötter och tranbär

Har verkligen kommit in i en bröd- och bullbakningsperiod! Jättekul också när min sambo uppskattar det så mycket, vi har bestämt att vi inte ska köpa mer "köpebröd" framöver och det känns bara roligt! Nu bakar jag 1-2 ggr/vecka och fyller frysen!
 
Ingredienser (ca 15 st bullar):
* 25 g jäst
* 3 dl lättyogurt naturell
* 2 dl varmt vatten
* 1,5 tsk salt
* 2 msk houng
* 1,5 dl hasselnötter
* 1,5 dl torkade tranbär
* 2 dl havregryn
* 2 dl grahamsmjöl
* ca 6 dl vatemjöl
 
Gör så här:
Lös upp jästan i vattnet och yoghurten. Tillsätt salt, houng, hackade hasselnötter, tranbär samt arbeta in allt mjöl. Ställ att jäsa i ca 1 h. Arbeta degen lite på ett mjölat bakbord. Dela degen i bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa i 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna i 5 min och sänk sedan ugnsvärmen till 175 grader och grädda ytterligare 10 min till.
 
 

Kommentarer
Postat av: Susanna

Gott med så mycket nötter och frukt i!

2013-11-06 @ 22:56:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback