Rödbetsbullar med rosmarin

Här kommer ytterligare ett recept på bröd/bullar! Använde mitt bra recept på morotsbullar med timjan, och gjorde om det till rödbetsbullar med rosmarin istället. Jag tror det här brödet skulle passa ypperligt att bre lite chevre-ost på och sedan ringla över lite honung och valnötter! Kanske på ett buffebord! Det ska jag prova nästa gång :)
 
 Ingredienser (ca 15 st):
* 50 g jäst
* 25 g margarin
* 2,5 dl vatten
* 2,5 dl mjölk
* 2 msk honung
* 2 tsk salt
* 1 msk torkad rosmarin
* 3,5 dl grovrivna rödbetor
* 2 dl havregryn
* 3 dl grahamsmjöl
* ca 7-8 dl vetemjöl
Pensling:
* vatten 
* torkad rosmarin
* flingsalt
 
Gör så här:
Smält matfettet. Blanda i mjölken och vattnet. Rör ut jästen i lite av degspadet, som ska vara fingervarmt. Tillsätt honung, salt, rosmarin, rödbetor, havregryn, grahamsmjöl och till sist vetemjölet lite i taget. Blanda noga och knåda väl. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Ta upp degen och knåda den i några minuter. Forma runda bullar, ca 20 st. Låt jäsa på smord plåt i 15 minuter. Pensla bullarna med vatten och strö över lite grovt salt och rosmarin.
Grädda i 200-225 grader i ugnen i ca 12 minuter.
 
 

Kommentarer
Postat av: Susanna

Härlig färg! :)

2013-11-18 @ 20:42:30
Postat av: Elina

Kul att använda rödbetor! Verkar gott :-)

2013-11-21 @ 21:41:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback