Havrescones

Vaknade tidigt en lördag och gjorde havrescones till frukost! En lite nyttigare version av vanliga scones med mer fiber samt mindre socker och fett.
 
Ingredienser (2 st scones):
* 2 dl havregryn
* 1 dl grahamsmjöl
* 1 dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* 0,5 tsk salt
* 1,75 dl mjölk
* 25 g lättmargarin
 
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan ner mjölk och margarin. Forma till två kladdiga runda kakor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Gör ett snitt så att varje scones är indelad i fyra bitar och nagga sedan med en gaffel. Grädda i ugnen, 250 grader, i ca 10 min.
Servera och ät nygräddade med ex. smör, marmelad och ost!
 
Nybakade havrescones med ost på samt yoghurt med bär.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback