Grova bagels

Helgens brödbak blev Bagels, en grovare variant! Tack vare att man kokar dem blir dem väldigt saftiga, även när de varit frysta.
 
Ingredienser (15 st):
* 25 g jäst
* 5 dl vatten
* 1 msk salt
* 2 msk mörk sirap
* 2 msk rapsolja
* 0,5 dl kruskakli
* 5 dl grahamsmjöl
* ca 7 dl vetemjöl special
Garnering:
* sesamfrö och vallmofrö
 
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i det fingervarma vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa i ca 1 h.
Arbeta degen och dela i 15 bitar. Rulla till bollar och stick sedan igenom fingret och gör ett hål i mitten, snurra lite så att hålet blir större. Låt jäsa på en bakpappersklädd plåt i ca 15 min till.
Sätt ugnen på 225 grader och koka upp en stor kastrull med vatten. Lägg bagelsen, 2-3 st i taget, i kastrullen och kok ca 1 min på varje sida. Fiska upp dem och lägg dem på plåten, strö över sesamfrö eller vallmofrö och grädda sedan i ugnen i ca 15 min.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback