Indisk kryddig gryta med kikärtor

Har bestämt mig för att försöka laga lite mer Indisk mat i år! Indisk mat är både smakrik, ofta nyttig, och ofta vegetariskt! Så det passar mig perfekt. När jag var i Indien i april så köpte jag med mig lite kryddmixer hem, så nu igår testade jag denna kryddmix "Chana masala". Riktigt gott! Möjligen kan man finna denna kryddmix ex. på Indiska eller i speciella små affärer som är specialiserade på utländska varor.
 
Ingredienser (ca 3 port):
* 1 st stor röd lök
* 3 st tomater
* 300 g kikärtor (färdigkokta)
* 1 tsk salt
* 20 g kryddmix "Chana masala"
* ca 3 dl vatten
* 0,5 tsk bakpulver
 
Gör så här:
Strimla löken. Fräs den tills den blir lite brun. Hacka tomaten och blanda ner den och fräs lite till. Blanda sedan ner kryddor och kikärtor och fräs ytterligare en stund. Häll sedan på vatten och bakpulver och låt puttra ca 5 minuter.
 
Servera med ex. ris, chapati, grönsaker samt en svalkande yoghurtsås (Raita). Jag åt grytan med blandade kokta grönsaker och det gick också bra. Blev riktigt gott och mättande!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback