Thereses fiskgratäng med dijonsenap
Den här rätten gjorde jag och en vän förra veckan. Riktigt gott blev det, har aldrig provat att göra en fiskgratäng med senap i innan. Det är kul när man äter borta, då får man lite inspiration till nya maträtter att laga.
Ingredienser (ca 4 port):
* 400 g torsk (eller liknande fisksort)
* salt och peppar
* 1/2 gul lök
* 3 dl matlagningsgrädde
* 2 msk dijonsenap
* 2 st tomater
* riven ost
Gör så här:
Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Skär löken i tunna skivor/strimlor och lägg ovanpå fisken. Blanda grädde och senap och häll över fisken i formen. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Toppa med lite riven ost. Sätt in formen i ugnen, ca 20-30 min i 200 grader.
Servera med ex. kokt broccoli och kokt potatis.
/Helena
Åh jag älskar senap, detta borde jag prova!
Ser gott och nyttigt ut! Ska också laga fisk ikväll :)
Gud så gott!
En fråga, vad anser du om light-produkter? Alltså sötningsmedel? anser du att det är okej att dricka t.ex Cola light lite då och då eller är det rena ''giftet'' för kroppen? Tacksam för svar!
Hade du inte sagt något när vi lagade, hade jag nog glömt senapen. Som gör hela grejen ;) Gott var det i alla fall!
Mmm, detta lät gott, måste jag testa!