Thereses fiskgratäng med dijonsenap

Den här rätten gjorde jag och en vän förra veckan. Riktigt gott blev det, har aldrig provat att göra en fiskgratäng med senap i innan. Det är kul när man äter borta, då får man lite inspiration till nya maträtter att laga.


Ingredienser (ca 4 port):
* 400 g torsk (eller liknande fisksort)
* salt och peppar
* 1/2 gul lök
* 3 dl matlagningsgrädde
* 2 msk dijonsenap
* 2 st tomater
* riven ost

Gör så här:
Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Skär löken i tunna skivor/strimlor och lägg ovanpå fisken. Blanda grädde och senap och häll över fisken i formen. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Toppa med lite riven ost. Sätt in formen i ugnen, ca 20-30 min i 200 grader.
Servera med ex. kokt broccoli och kokt potatis.

/Helena


Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh jag älskar senap, detta borde jag prova!

2012-02-13 @ 12:55:23
Postat av: Emma

Ser gott och nyttigt ut! Ska också laga fisk ikväll :)

2012-02-13 @ 12:55:48
Postat av: Anonym

Gud så gott!

2012-02-13 @ 16:27:32
Postat av: Anonym

En fråga, vad anser du om light-produkter? Alltså sötningsmedel? anser du att det är okej att dricka t.ex Cola light lite då och då eller är det rena ''giftet'' för kroppen? Tacksam för svar!

2012-02-13 @ 19:30:13
Postat av: Therése

Hade du inte sagt något när vi lagade, hade jag nog glömt senapen. Som gör hela grejen ;) Gott var det i alla fall!

2012-02-13 @ 19:31:09
URL: http://theresefh.blogg.se/
Postat av: C

Mmm, detta lät gott, måste jag testa!

2012-02-17 @ 21:00:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback