Kaktusfikon/frukt & Cherimoya

Jag och några vänner (bl.a. Elina som har bloggen http://filibabba.blogg.se/) gjorde fruktsallad. Och för att göra det extra lyxigt så köpte vi två lite annorlunda frukter att ha i, nämligen Kaktusfikon/frukt och Cherimoya. Alltid kul att testa något nytt! 


Kaktusfrukt, Cherimoya, ananas och passionsfrukt. Och så kaktusfrukten i närbild.


Cherimoya. (Bilden lånad ifrån Elina, http://filibabba.blogg.se/)

Kaktusfrukten/fikonet innhöll massa gröna kärnor. Syrliga men lite sträva. De tillförde inte så jättemycket till fruktsalladen tyckte vi... Jag har bara testat andra kaktusfikon innan, då har de inte sett ut så inuti, så det var ändå kul att testa detta. Men nog ingen frukt jag skulle köpa om så ofta.

Cherimmoyan var jättegod. Smakade som en blandning av päron och vanilj, men med lite gräddigare smak. Däremot var den väldigt svår att äta/skära till. Den var mycket kärnor i, så det tog lång tid och var rätt pilligt. Så med tanke på det kommer jag nog inte köpa den frukten så mycket. Synd, då smaken var väldigt god.

/Helena


Kommentarer
Postat av: camilla

vilka spännande frukter :D har aldrig sett dom förut

2012-02-14 @ 10:26:17
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Susanna

Spännande med andra frukter! Är kul att testa, men brukar dock vara ganska så dyra!..

2012-02-14 @ 13:54:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback