Nytestat glutenfritt bröd, knäckebröd & skorpor

I min serie där jag testar olika produkter för intoleranta/allergiska så har jag nu kommit till att testa lite glutenfritt bröd och knäckebröd.

Två viktiga parametrar när jag väljer bröd är hur mycket fiber samt hur mycket socker det är i brödet. Det är bra om det är mer än 7 g fiber/100 g och mindre än 5 g socker/100 g (i mjukt bröd alltså). Detta är vad jag skulle rekommendera i rollen som dietist också. Dessvärre är det lite svårare att få till ett högre fiberinnehåll i glutenfria bröd, men jag har ändå nedan skrivit upp hur mycket fiber det är i brödet.


Half pipes (Crazy bakers)
Sockerinnehåll:
4,9 g/100 g
Fiberinnehåll: 7,1 g/100 g
Jag tyckte det här knäckebrödet var jättegott!!! Tyvärr inte lika bra med fiber i som i vanliga knäckebröd, men det är lite svårare att göra glutenfritt fiberinnehållande. Jag skulle faktiskt kunna köpa detta knäckebrödet trots att jag inte är glutenintolerant. Och jag skulle absolut kunna bjuda på det. Knaprigt och gott!
Betyg: 4 av 5


Bundies sisters (Crazy bakers)
Sockerinnehåll:
 5,2 g/100 g
Fiberinnehåll: 2,6 g/100 g
Ljust bröd att värma i ugnen. Tyvärr inte så mättande, lite lite fiber i kan jag tycka. Man lyxig känsla gav dem och de var fluffiga, saftiga och goda!
Betyg: 3 av 5



Bundies brothers (Crazy bakers)
(Bilden lånad ifrån: http://crazybakers.eu/cb/?page_id=100)
Sockerinnehåll: 4,5 g/100 g
Fiberinnehåll: 3,2 g/100 g
Man värmde dessa i ugnen och de blev saftiga och goda! Verkligen imponerad av "fluffigheten" i brödet samt saftigheten, vilket kan vara svårt med glutenfria bröd. De här var verkligen kanongoda och passar bra vid en extra lyxig helgfrukost!
Betyg: 4,5 av 5


Ciabatta (Schär)
Sockerinnehåll:
 2,7 g/100 g
Fiberinnehåll: 8,3 g/100 g
Mycket bra innehåll av fiber i detta bröd! Och lite socker. Så näringsmässigt såg det bra ut! Även detta brödet värmer man i ugnen och det doftar ljuvligt! Dock var detta bröd aningens lite torrt och smaklöst tyckte jag.
Betyg: 3,5


XX:s (Crazy bakers)
Sockerinnehåll:
5,0 g/100 g
Fiberinnehåll: 2,8 g/100 g
Goda och kanpriga blir dessa bröd efter att ha värmts i ugnen. Och jag gillar att de är fyrkantiga och platta vilket gör att man får plats med mycket pålägg på dem! Dock inte jättebra innehåll av fiber och jag blev inte så mätt, trots att brödet "ser nyttigt ut". Jag kände mig alltså inte så tillfredsställd efter att ha ätit det...
Betyg: 3 

XY:s (Crazy bakers)
Sockerinnehåll:
5,9 g/100 g
Fiberinnehåll: 2,4 g/100 g
Ganska mycket socker i och lite lite fiber. Mättande inte så bra. Men som ovan, så gillade jag att man kunde ha mycket pålägg på brödet, och därmed kan man ju ösa på med pålägg och få en bättre mättnad på så vis. Brödet innehåller dock också väldigt mycket energi, 330 kcal/100 g.
Betyg: 2,5


Krolls (Crazy bakers)
Sockerinnehåll: 9 g/100 g
Fiberinnehåll: 3,5 g/100 g
Kardemumma-skorpor! Verkligen jättegoda. Dessa ska jag ta med till jobbet och ha till en kopp kaffe efter maten.
Betyg: 4 av 5

  
Mer glutenfria bröd som jag testat tidigare kan du läsa om här:
http://matresan.blogg.se/2010/october/nagra-glutenfria-produkter.html


/Helena


Kommentarer
Postat av: Karin

det såg riktigt gott ut!

2011-05-31 @ 07:55:42
URL: http://endorfinkickar.blogg.se/
Postat av: Karin

Oj, kanske finns hopp för mig ändå x) Men innehåller samtliga alltså tillsatt socker?

2011-05-31 @ 11:16:29
URL: http://mysigkudde.blogg.se/
Postat av: Annie

Vad bra att du recenserar lite glutenfritt. Blir sugen på att testa det brödet som du tyckte om. skorporna verkar också goda!

2011-06-01 @ 12:09:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback