Pastasås med sojabitar och soltorkad tomat (veganskt)
En krämig och god pastasås med smak av tomat, timjan och rosmarin. Pastasåsen/rätten är vegansk, alltså även ägg- och mjölkfri. Om man vill går det dock bra att istället använda kyckling, och vanlig matlagningsgrädde istället för sojagrädde.
Detta är faktiskt en av mina favoriträtter! Har dock inte provat att göra den vegansk innan, men det gick alldeles utmärkt! :)
Ingredienser (ca 3 port):
* 12 st sojafilébitar
* 1 st grönsaksbuljongtärning
* 1 st gul lök
* 2 st tomater
* 8 st soltorkade tomater
* 2,5 dl sojagrädde (ex. Alpro Soyas)
* 1 dl vatten
* salt, peppar
* chilipulver
* timjan
* rosmarin
Gör så här:
Koka sojafilébitarna mjuka tillsammans med halva buljongtärningen. Det är lite olika hur lång tid det krävs, beroende på vilken tillverkare det är. Men de som jag använde behövde man koka i ca 20 min. Hacka lök, tomat och soltorkad tomat och fräs i lite olja i en stor kastrull. Dela sojafiléerna i mindre bitar och lägg i dem och fräs med en stund. Tillsätt resten av buljongtärningen, lite chilipulver, sojagrädde och vatten. Koka upp och bli varmt. Krydda med salt, peppar, rosmarin och timjan. Smaka av. Ev lite mer chilipulver kanske? :)
Servera med pasta och en god sallad.
Och ett gott vitt vin!
/Helena
Så gott :)
Åh vad gott det ser ut! :)
ser jättegott ut verkligen!!
Snygg bild, man blir verkligen sugen!!! :-D