Nya Zeeländsk pumpasoppa à la Anton
På Nya Zeeland var det väldigt vanligt att äta pumpa, och därmed också pumpasoppa. På en av våra utflykter på Nya Zeeland hade vi en guide som hette Anton. Han bjöd oss på pumpasoppa på stranden och vi undrade vad som var i. Det var nog hans fru som gjort den, men han hjälpte oss så gott han kunde. Och några dagar senare så köpte vi själva hem ingredienser och testgjorde en pumpasoppa på vårt hostel. Den blev jättegod!!! Så här kommer nu receptet på den :) Passar bra nu till hösten och pumpan är ju billigare nu också.
Ingredienser:
* 1 st gul lök
* 2 morötter
* 1 st kumara*
* 1 kg pumpa
* 2 buljongtärningar/2 dl buljong
* 1 liter vatten
* salt och peppar
* 0,5 dl sweet chili sås
* 250 g lätt creme fraishe
*en sorts sötpotatis man kunde hitta på NZ. Går bra med vanlig sötpotatis, eller så kan man utesluta den.
Gör så här:
Hacka löken, morötterna, sötpotatisen och pumpan i små bitar. Fräs allt detta i en stor gryta i några minuter. Häll på vatten och buljong och koka upp soppan. Låt den koka tills alla bitar känns mjuka och går sönder lätt. Ca 15-20 min. Häll ner sweet chili såsen och även creme fraishen och låt soppan återupphettas igen. Rör runt ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Här på stranden i Abel Tasman National Park, Nya Zeeland, bjöd vår guide Anton oss på hemlagad Pumpasoppa. Perfekt inför 2 h kayakande!
/Helena
Den var verkligen god och passade perfekt efter en vacker vandring i Abel Tasman!
Vilken fin bild, ser härligt ut :)
Ser supergott ut!! Tänk att få sitta på en sån strand och äta soppa =)
gonatt! :D