Pannkakor med äpple, morot och keso

Jag är inte och har aldrig varit en pannkakstjej... Men nu hade jag både mjölk och ägg hemma och bestämde mig därför att testa på att göra pannkakor. (någon gång måste man lära sig!) Det gick sådär, den första ville inte riktigt hålla ihop, men de sista blev bättre. Dock tyckte jag att min pannkaksmåltid blev rätt tråkig och man blir heller inte så mätt. Jag får nog ge pannkakor fler chanser, men för mig kommer det nog alltid vara mer en "efterrätt" och inte till "middag"...


Ingredienser (1 port):
* 1 ägg
* 1 dl lättmjölk
* 0,5 dl vetemjöl
* 1 msk vetekli
* lite kanel
* flytande margarin att steka i
Tillbehör:
* 1/2 äpple
* 1 st morot
* 100 g keso

Gör så här:
Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, kli och kanel i en bunke. Stek i en stekpanna med lite flytande maragrin, ca 1/2-1 min/sida. Det blir ca 3 st pannkakor.
Hacka äpplet, riv moroten grovt och blanda samman dessa med keson.

/Helena


Kommentarer
Postat av: Carita

Hej!

Nu ligger receptet på fyllda champinjonhattar på min blogg :) Härligt att alla i klassen blev godkända på tentan!

/Carita

2010-05-10 @ 20:35:58
URL: http://minmatgladje.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Jag gör för det mesta ugnspannkaka! Då har jag i champinjoner och purjolök, och ibland lite kalkon eller bacon. Annars går det mesta att blanda i faktiskt! Då blir det lite mer matigt, plus att allt sköter sig själv i ugnen. :)

2010-05-10 @ 22:09:22
URL: http://mat-idag.blogspot.com
Postat av: Osterberg

Prova att ha i keso, havregryn och bär i själva pannkakssmeten så mättar det bättre (men är lite meckigare att hantera i stekpannan - svag värme och lång gräddningstid).

2010-05-11 @ 07:30:06
URL: http://osterberglinda.blogspot.com/
Postat av: Lisa

oj, men pannkakor som går att variera i det oändliga! ja, det där verkade inte så mättande eller matigt men vad sägs om "salta" pålägg då? jag tror inte du skulle bli besviken!

en personlig favorit är fräst spenat, rökt lax, rostade solroskärnor och lite smulad chevre. gärna avokado också. lägg allt i pannkakan och voilá -matigt, mättande och jättegott.

2010-05-23 @ 19:02:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback