Potatis- och purjolökssoppa med svamp
Billig och snabbgjord soppa - perfekt studentmat alltså!
Ingredienser (ca 4 port):
* 1 purjolök
* ca 10 färska champinjoner
* ca 6 st potatisar
* 1 liter vatten
* 2 buljongtärningar
* salt och peppar
* några matskedar fryst persilja
Gör så här:
Skölj bort all jord från potatis, purjolök och svamp. Skär purjolöken och svampen i skivor och fräs en stund i en tjockbottnad kastrull. Skär potatisen i tunna skivor. Lägg i potatisen i kastrullen och häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt det koka upp och koka sedan på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över persiljan när soppan kokat klart. Servera tillsammans med bröd eller knäckebröd.
/Helena
Perfekt med soppor nu när hösten är här :) Tycker oxå vi har haf riktigt mysväder! Inget regn och rusk, bara sol och lite kyla. Då kan man rättfärdiga sig lite ny shopping av vantar och mössor trots att man är fattig student :D
Kul att USA-fikat blev så bra förresten! Såg kalasgott ut som vanligt!
Kanske man ska testa någon gång, fast med burk champinjoner då jag inte tycker om färska... Tack för tipset!