Vegetariska biffar med havregryn och morot


Ingredienser (till rätt många):

* ca 1,2 liter havregryn

* 2 gula lökar

* 4 morötter

* grönsaksbuljongpulver (motsvarande 3 tärningar)

* 4 tsk paprikapulver

* 4 tsk curry

* 0,75 l vatten

* salt och peppar

Gör så här:

Hacka löken och fräs i olja. Skala och riv morötterna fint. Lägg i tillsammans med löken. När morötterna är mjuka tillsätter du havregryn och vatten. Tillsätt grönsaksbuljong, paprikapulver och curry och koka ihop till en fast smet. Smaka av med salt och peppar. Kyl ner en stund. Forma sedan biffar, inte för tjocka, i önskad storlek. Stek någon minut på varje sida. Det räcker att de får lite färg, det är nämligen svårt att genomgrädda dem. Men det gör inget för de ska vara så, och jäättegooda!! :)

Servera ex. med sallad, i ett hamburgerbröd eller med klyftpotatis.

 

Laktos- och mjölkfritt: Kontrollera buljongen så den inte innehåller mjölk eller laktos. Annars så är receptet fritt från detta om du steker i olja.

Glutenfritt: Använd specialframtagna havregryn. Kontrollera även här buljongen.

/Helena


Kommentarer
Postat av: Susanna

Ojojoj! Detta lät jättespännande och gott! Jag blev väldigt sugen på att göra dem! Nu ikväll åt jag föresten god hemmalagad sylt (från receptet här på din sida)! =)

2009-03-02 @ 20:05:43
Postat av: FridaChristina

Detta lät faktiskt riktigt gott. Ska nog ta å spara detta å testa ngn dag! kram

2009-08-22 @ 10:44:31
URL: http://fridachristina.blogg.se/
Postat av: Mhairi

They look really good. You don't by any chance have an English translation of that recipe do you?



Nice blogg. Your food looks great :D

2009-10-03 @ 01:27:11
URL: http://purplesheep.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Låter superenkelt och supergott. Vet du om de fungerar att frysa in? Vore ju perfekt att göra storkok med dessa nu när morötterna är så billiga. :)

2010-10-04 @ 13:15:31
URL: http://soderbergskan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback