Varma mackor med tonfisk

Det har varit en lång (men väldigt trevlig) dag med pluggande på skolan hela dagen! Tur att man hade god matlåda med sig. Man tänker ju bättre om hjärnan får lite god energi :) Det blev varma mackor som jag gjorde igår kväll.

Du behöver (till ca 6 mackor):

* 6 brödskivor

* ca 6 msk chilisås

* en burk tonfisk i vatten

* ½ rödlök

* 1 morot

* ½ tsk curry

* cayennepeppar, salt

* 2 tomater

* riven ost

* ruccolasallad

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg brödskivorna på en plåt och bred ca 1 msk chilisås på varje skiva. Öppna tonfiskburken och låt den rinna av. Blanda ihop med hackad lök, riven morot samt kryddorna. (Salt och cayennepeppar efter smak.) Lägg fyllningen på mackorna och skiva tomaterna och lägg ovanpå. Strö över lite riven ost och grädda sedan i ugnen i ca 10 min. När mackorna är klara för servering kan du dekorera dem med lite ruccolasallad.

Ät gärna med grönsaker. Jag åt dem ex. med haricot vertes och majs.

 

Laktos- och mjölkfritt: Rätten är laktosfri, för mjölkfritt uteslut osten.

Glutenfritt: Använd glutenfritt bröd.

Efter en hel dag med tentaplugg i skolan belönade jag mig själv med ett biobesök. Såg "Män som hatar kvinnor". Den var väldigt bra, men innehöll dock några väldigt obehagliga scener. Blev lite illa till mods. Men den var ändå bra!

/Helena


Kommentarer
Postat av: T

Oj, vad gott det ser ut :) Kanske använder mig av receptet imorgon då vi behöver äta lite kvällsmat för att Kimmo kommer hem sent från innebandyn... Kram!

2009-03-06 @ 10:23:06
URL: http://tessielur.blogg.se/
Postat av: martin

det där ser sjukt gott ut! när jag gjorde en pasta en gång med kyckling o en massa grejer så hade jag såna där .. ja såna där.. gröna löv som ser så fina ut :P borde köpa sånt mer.. blir mycket finare och det smakar ju inte nada heller :)

2009-03-08 @ 22:50:30
URL: http://zacharias.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback