Tonfiskpasta med citron

Detta behövs till 2 portioner:

* ca 150-200 g tagliatelle

* 1 burk tonfisk i vatten

* 10 st körsbärstomater

* ½ rödlök

* 1 citron

* fryst dill (eller färsk)

* lite olja

* salt och peppar

Gör så här:

Koka pastan. Skala och hacka rödlöken fint. Dela körsbärstomaterna i halvor. Tvätta citronen noga. Riv sedan skalet och pressa juicen. Blanda juice- och citronskal med avrunnen tonfisk, rödlök, tomater och en liten skvätt olja i en skål. Blanda ner pastan. Salta och peppra och strö över dill efter smak. Av den frysta behöver man rätt mycket.

Detta blev väldigt syrligt och gott och gick snabbt att göra! Ett annat bra tips är att bara göra pastablandningen, utan tonfisk. Och istället servera pastan till en bit ugnsstekt lax med citronpeppar på. Det tror jag kan bli smaskens!

/Helena


Kommentarer
Postat av: sofia

satt just precis och funderade på vad jag skulle äta till lunch idag. nu vet jag, tack! det såg ju hur gott ut som helst!

2008-11-30 @ 12:11:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback