Förrätt: Creme Ninon – Grön ärtsoppa


Ingredienser till 4-6 port:

* 2 st scharlottenlökar

* 4 persiljekvistar (KRAV-märkta)

* 1 l ekologisk grönsaksbuljong (tärning + vatten)

* 2 dl ekologiskt torrt vin alt. matlagningsvin

* 1 påse, 600 g, KRAV-märkta djupfrysta gröna ärtor

* 1 dl lätt crème fraiche

* salt och vitpeppar

* en skvätt champange/mosserande vin


 
Här ser ni hur det mousserande vinet bubblar fint i soppan när man precis hällt i det.

Gör så här:

Ansa och skär lök i bitar. Koka dem i buljongen med persiljekvistarna och vinet i 30 minuter.
Sila och häll tillbaka. Koka ärterna i 5 minuter.
Sila och kör dem i mixer tillsammans med lite av buljongen. Häll i resten av buljongen.
Koka upp soppan och vispa i crème fraiche. Krydda och smaka av med salt och vitpeppar.

Häll upp soppan i tallrikar och klicka en extra liten klick lätt crème fraiche i varje tallrik. Garnera med en liten persiljekvist.

Häll på en skvätt champagne i varje tallrik i och med servering.

/Helena


Kommentarer
Postat av: Mamma

Jag som alltid älskat ärtor. Verkar verkligen gott! Ser fram emot att laga soppan!

2008-11-07 @ 21:40:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback