Mumsig äppelpaj (lite nyttigare)
Fredag är här, dax att lyxa lite!
Detta är en lite nyttigare äppelpaj som gör att man kan njuta med gott samvete. Den var riktigt mättande också, och god såklart!
Ingredienser:
* ca 6-8 svenska höstäppel (beroende på hur stora de är)
* 4 msk russin
* 2 tsk kanel
* 2 msk strösocker
* 4 dl havregryn
* 6 msk vetemjöl
* 4 msk becel margarin
* 4 msk strösocker
* 0,5 dl mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva äpplena i tunna klyftor. Smörj en ugnsfast form och lägg ett lager äppel i, strö över 2 msk russin, 1 tsk kanel och 1 msk socker. Lägg sedan på resten av äpplena och gör samma sak med russin, kanel och socker på dem. Blanda samman havregryn, vetemjöl, margarin, strösocker och mjölk. Gör till en grynig massa och smula över äpplena i formen. Grädda i ugnen i ca 20 min.
Servera med ex. vaniljsås, vaniljvisp eller vispad grädde. Vi åt den med Carlshamns vaniljvisp baserad på havre, vilket passade bra till.
/Helena
Yummi!
Låter gott!
tänk att nyttigt ändå kan va så gott :)
vad gott! måste jag testa!