Darjans smakrika kycklinggryta - ifrån Kroatien
Den här goda kycklinggrytan lagade jag och min vän när jag var på besök i Kroatien. Tänk på att hacka paprikan smått smått! Jag fick nämligen tillsägelse att jag hackade förstort, o fick hacka om all paprika :P Jag gillar nogrannheten med det, eftersom det var för att paprikan verkligen skulle koka sönder och in i grytan!
Ingredienser (ca 4 port):
* 1 st gul lök
* 2 st små paprikor
* 2 msk olja
* ca 500 g kycklingfilé/kycklingdelar
* ca 250 g färska champinjoner
* 2 st vitlöksklyftor
* 1 tsk curry
* 1-2 tsk paprikapulver
* 1 krm chilipulver
* 1 st kycklingbuljongtärning
* salt och peppar
* 250 ml matlagningsgrädde
Gör så här:
Hacka löken smått, och hacka paprikan i lika små bitar. Häll oljan i en gryta och fräs lök och paprika i denna. Tillsätt lite vatten i omgångar så att det inte ”steks” utan mer fräser/kokar. Detta tar ca 15 min. Tillsätt kycklingen och låt fräsa med i ca 10-15 min. Skiva champinjonerna tunt och tillsätt dem i grytan, samt 1 st hackad vitlöksklyfta, samt curry, paprika, buljong, chili, salt och peppar. Fräs allt i ca 10 min ytterligare. Tillsätt sedan matlagningsgrädden samt den sista hackade vitlöksklyftan. Låt bli varmt och servera sedan med pasta till.
/Helena
vad fin design du har gjort :)
Mums! Fin bloggdesign också!
Vad gott!
Låter riktigt gott! Tack för middagstipset! :D