Fyra stycken mjölkfria smoothies

Skrev ju för några dagar sedan att jag skulle börja testa lite mjölk-, laktos- samt glutenfria produkter och sedan skriva om dem här. Nu har jag och två andra "test"-personer testat mjölk- och laktosfria smoothies som istället för mjölk är gjorda på havre. Det blev en smoothie från Oatly och tre stycken smoothies ifrån Carlsahmns mejeri. Vi gav betyg från 1-5 där 1 är i princip "Usch", 2 = "denna vill jag ej dricka upp", 3 = "okej, men kommer inte att köpa den igen", 4 = "god, kommer kanske köpa den igen" och 5 = "jättegod, denna kommer jag absolut köpa igen!". Tyvärr blev det inte så höga betyg satta denna gången dock...


Oatly smoothie Blåbär/Tranbär
Pris
: ca 16,50 kr för 300 ml
Smakade beskt och starkt. Inte alls god.
Medelbetyg från testarna: 2


Carlshamns smoothie Havtorn
Pris:
ca 15,50 kr för 250 ml
Fyllig och lite tjockare konsistens. Mjuk och len i smaken. Lite nyponsoppe-aktig.
Medelbetyg från testarna: 3,1


Carlshamns smoothie Passion
Pris:
ca 15,50 kr för 250 ml
Denna skulle smaka päron och passion, men många andra smaker identifierades, ex. ananas. God men lite intetsägande. Kan inte dricka för mycket av den.
Medelbetyg från testarna: 2,9


Carlshamn smoothie Skogsbär
Pris:
ca 15,50 kr för 250 ml
Syrlig och frisk, lite tunn i konsistensen dock.
Medelbetyg från testarna: 3

När testpersonerna fick säga vilken de helst druckit om de behövde ta någon så svarade 2 st Smoothie skogsbär och 1 st Smoothie Havtorn. Det var inga översvallande betyg på smoothiesarna, men jag tycker ändå det är väldigt bra att det finns mjölkfria smoothies på marknaden. Något lite roligare att köpa och dricka, eller ex. ha med sig i massäcken. Dock tyckte jag att de var rätt dyra.

Någon mer som testat någon av dessa, vad tyckte ni?

/Helena


Kommentarer
Postat av: Sandra

Jag tycker Oatly blåbär/tranbär är riktigt god! Av dom andra har jag smakat smoothie passion och jag gilla den med, men tyckte den va lite för söt.

2011-05-07 @ 21:51:41
Postat av: Cornelia

Jag drack nyligen Otaly blåbär/tranbär och det var nog den äckligaste smoothien jag har druckit! Smakade bara syrligt och jag vet inte om den var så nyttig som man kan tro heller. Om jag inte minns fel så innehöll endast 3 % blåbärsjuice och 3% tranbärsjuice.

Jag håller absolut med dig om betyget, inte värd att köpa!

2011-05-08 @ 11:00:19
Postat av: Karin

tack:) den är relativt ny. Hade en träningskategori på min förra blogg, men nu har jag lämnat den för att göra två helt nya och den här kommer bara handla om träning och massa tips och kost. Inspirerar en själv att blogga om det också! Hoppas du har en fin helg:)

2011-05-08 @ 11:16:27
URL: http://endorfinkickar.blogg.se/
Postat av: sandra

den första är fett god :D

2011-05-13 @ 23:22:44
URL: http://sandrashalsa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback