Mjölkfri/vegansk vaniljsås/visp

För veganer eller mjölkproteinallergiska, så finns det mjölkfria vaniljsåser baserade på havre att ha till efterrätt bl.a. Två av dessa är Carlshamns Vaniljvisp och Oatlys Vaniljsås.


Carlshamns vaniljvisp: En tjockare sås, som hade bra konsistens utan att behöva vispas. Gulfärgad.


Oatlys vaniljsås: Lite mer vit vanljsås, väldigt tunn och svår att vispa tjockare.
(Bilden hämtad ifrån: http://www.oatly.se/Vara-produkter/Products/Oatly-Vaniljsas1/)

När jag jobbade på café med vegansk inriktning hade vi alltid Oatlys vaniljsås. Men nu när även Carlshamn kommit med en så testade jag den. Tycker faktiskt att den var både godare och hade bättre konsistens. Tycker om när såsen är lite tjockare och inte bara blaskar iväg på tallriken! Men så heter ju Oatlys just "sås" och Carlshamns heter ju "visp", och det är ju såklart olika vad man gillar för konsistenser.

Någon mer som smakat de båda, vad tyckte ni?

/Helena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback