Fylld parmalindad kyckling med couscous-sallad

En god lite lyxigare middag :)


Ingredienser (4 port):
* 4 kycklingfiléer
* 0,5 dl soltorkade tomater i olja
* 50 g färska champinjoner
* 20 blad färsk basilika
* 4 skivor smakrik ost, ex. cheddar
* 4 skivor parmaskinka
Couscous-sallad:
* 3 dl couscous
* 1 rödlök
* gurkmeja
* ca 20 st svarta oliver
* 80 g ruccolasallad
* rivet skal av en halv citron
Garnering:
* sweet chilisås
* torkad chili, ex. chiliflakes

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.  Skär ett llängsgående snitt i sidan på kycklingfiléerna och vik upp. Hacka tomater, svamp och basilikan. Fräs svampen några minuter på spisen. Salta och peppra och blanda ner tomater och basilika. Lägg en skiva ost på varje kycklingfilé och fördela svampblandningen över och vik ihop. Vira en parmaskinka om varje filébit och lägg i en ugnsfast form. Baka i ugnen i ca 25 minuter.
Koka couscousen enligt anvisning på paketet. Skiva löken och hetta upp i lite olivolja i en stekpanna och smula ner couscousen. Blanda ner löken och krydda med gurkmeja, salt och peppar. Blanda ner oliverna, ruccolasalladen och citronskalet.
Skär upp kycklingfiléerna i skivor och ringla lite sweetchilisås över. Servera med couscousen och tex. ruccolasallad, broccoli och majs.

/Helena


Kommentarer
Postat av: Annie

Vad gott och fräscht det ser ut!

2011-02-07 @ 13:02:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback