Kladdkaka med visp och banan
Har publicerat liknande recept på kladdkaka på bloggen förut, men en repris är inte fel. Kladdkaka funkar alltid och är enkelt att göra. Igår åt jag den med Milda visp (smakar precis som grädde men innehåller istället för 36 % fett istället 20% fett) samt skivad banan. Mums! Den gjorde också succé hos mitt sällskap :)
Ingredienser:
* 100 g margarin
* 2 ägg
* 2,5 dl socker
* 1,5 dl vetemjöl
* 3 msk kakao
* 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet i en kastrull och ta sedan av från plattan. Vispa ägg och socker lite snabbt för hand. Blanda ner mjöl, vaniljsocker, kakao och maragrin. Blanda väl. Häll sedan smeten i en form med löstagbar botten, efter att ha smörjt den med lite flytande maragrin och mjöl eller ströbröd.
Grädda i ugnen ca 20 minuter.
Njut tillsammans med Milda visp 20 % och skivad banan. Mums!
Helgen har varit helt underbar! INGET att plugga. Jag har bara ägnat mig åt mysiga och roliga saker... Bl.a. scrapbooking som det var jättelänge sedan som jag hann med att göra!
/Helena
Förstår att det gick hem, låter super gott!
såååå gott. Att frysa in vaniljvisp är grymt gott också!!! Smakar som glas
Tack! :D
mmm vad gott med kladdkaka! :D vill ha! :P
Uno straise Qatro single sais, thanx