Jordnötssmör

När man backpackar så blir mathållningen lite lidande/annorlunda. Man måste tänka på vad man kan orka släpa på och vad som inte behöver vara i kyl m.m. Frukosten bestod därför mest av bröd med jordnötssmör på vår resa. Jordnötssmör behöver nämligen inte vara i kylskåp och är väldigt gott!!


På resan träffade vi några andra svenskar och en av tjejerna frågade: "Men är inte jordnötssmör jätteonyttigt?"
Svaret på frågan är att det beror på vad det är för jordnötssmör. Jordnötssmör innehåller nyttiga fetter som är bra för oss! Däremot innehåller många jordnötssmör tillsatt socker och tillsatt salt, vilket gör att det inte blir alls lika nyttigt eller bra längre. Så jo, jordnötssmör kan vara onyttigt men det kan också vara nyttigt! Leta efter de utan tillsatt socker eller salt.

Tyvärr är det lite svårare att hitta utan socker och salt i Sverige. I Australien och Nya Zeeland var det dock väldigt lätt, det fanns ca 20 sorters jordnötssmör i varje affär.

Men, så bör det också tilläggas; att även om jordnötssmör innehåller nyttiga fetter så är det precis med det som med allt annat; ät i lagom mängd! 2-3 mackor med tunt lager jordnötssmör kan vara nyttigt, men man skall inte äta för mycket. Jordnötssmör innehåller mycket energi vilket man får ha i åtanke också.

/Helena

Kommentarer
Postat av: Emma

gott i lagom mängd helt enkelt :)

2010-08-26 @ 13:33:41
URL: http://emmalona.blogg.se/
Postat av: Anonym

grymt gott med jordnötssmör alltså! :)

2010-08-30 @ 21:27:41
URL: http://hallonlove.blogg.se/
Postat av: Emma

Man får gå efter teorin att man kan äta allt men inte alltid. :} Jordnötssmöret från Green Choise (Crunchy) är det allra godaste tycker jag!

2010-09-08 @ 14:49:25
URL: http://dansmapetitecuisine.blogg.se/
Postat av: linn

jag slukade en burk SJÄLV på tre dagar. Så beroendeframkallande! :-)

2010-09-12 @ 20:52:20
URL: http://drivkraften.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback