Chokladföljetong del 31 - Néstlé Dark chocolate with orange peel

Dags att recensera choklad nummer trettioett som jag provat på, i min följetång där jag ska testa nya konstiga, intressanta och spännande chokladsorter/smaker som kommit. Jag ska ta reda på om smaken fungerar som choklad och om den är god. Jag kommer ge chokladen helhetsbetyg från 1-5 där 1= dålig, 2= ej godkänd, 3=helt okej/godkänd, 4=bra/god! och 5=underbar!


Néstlé "Dark chocolate with orange peel"
Chokladen, som har en kakohalt på 52 %, är krämigt god. Jag är inte annars överfötjust i mörk choklad, men här har de gjort det bra. Apelsinsmaken är dock inte så tydlig. De små skalbitarna som finns i (18 %) är mest lite sega och störiga och inte så smakliga. Jag saknar istället lite crisp, som det finns i marabous apelsinkrokant t.ex. Däremot är en positiv sak att detta chokladet innehåller inte lika mycket energi som vanligt choklad. 477 kcal/100 g, om man nu vill dra ner lite lite på energiinnehållet när man äter choklad... Jag skulle dock inte köpa denna igen.
Pris: 10 kr för 90 g
Helhetsbetyg: 3

/Helena


Kommentarer
Postat av: nikkan

Hej, Helena! Jag är en 'tant' på 62 år.. IMPONERAD, till MAX!! Av allt gott du visat på din blogg! Kul att se det finns yngre, som för arvet vidare, med att göra allt i mat/bakväg, från grunden!! Du är jätteduktig!! Ha det Gott/nikkan

2009-10-04 @ 02:17:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback