Ananaspaj - karamellig, syrlig och frisk

Denna pajen är verkligen jättegod! Det syrliga spadet från ananasen rinner ner i pajdegsbottnen när pajen gräddas, så bottnen blir riktigt karamellig och god.


Ingredienser:
* 150 g smör
* 1 dl strösocker
* 3 dl vetemjöl
* 1 tsk bakpulver
* 1 ägg
* 2 dl crème fraiche (går lika bra med lätt crème fraiche om man vill)
* 1 dl socker
* 1 tsk vaniljsocker
* ca 500 g krossad ananas på burk

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg. Tryck ut i en pajform eller i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.  
Rör ihop ägget, crème fraichen, socker och vaniljsocker. Blanda sedan i den avrunna krossade ananasen. Häll fyllningen i pajformen och grädda sedan i ugnen i ca 40 min. Servera med grädde eller en frisk klick turkisk yoghurt.


/Helena

P.S.
Om det är någon kaka eller annat bland mina söndagsfika-bilder (det kommer komma många fler sådana i höst) som ni vill ha recept eller så på, så bara säg till! D.S.


Kommentarer
Postat av: Sanna

Ananaspaj är så gott! Vad skönt att det gick bra på tentan!

2009-09-09 @ 20:03:43
Postat av: Emma

Receptet på chokladcola-pajen skulle sitta fint!

skulle bli oerhört tacksam!

2009-09-12 @ 19:32:52
Postat av: Kerstin

Ser så smarrig ut!! Tänker baka till till helgen faktiskt. Ska den serveras kall eller varm? Kan man göra den en dag innan eller ska den göras samma dag?



Saknar dig!!

2009-09-17 @ 18:06:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback