Fryst chokladmoussetårta med mintsmak

En väldigt lättgjord och mastig chokladtårta med len smak av mint och en botten gjord på mandelmassa. En liten bit passar perfekt till en kopp starkt kaffe efter maten :) Men man får planera i god tid eftersom den ska stå en stund i frysen.


Ingredienser (till en tårta):
* 300 g mandelmassa
* 3 ägg
* 2 msk kakao
Moussen:
* 200 g mörk blockchoklad
* 6 st After eight-plattor
* 1 äggula
* 3 dl vispgrädde
Garnering:
* Vit choklad
* physsalisfrukter

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda ned i en bunke tillsammans med ägg och kakao. Rör det till en slät smet. Använd elvispen om det behövs. Smörj och bröa (ex. med mannagryn) en form med löstagbar botten. Häll smeten i formen och grädda i nedersta delen av ugnen i ca 35-40 minuter.
Vispa grädden till moussen. Bryt sönder chokladen och smält den i micron eller över vattenbad. (micron är lättast) Låt chokladen svalna och rör sedan i äggulan och den vispade grädden. Rör ordentligt så det blandar sig och blir en jämn och slät smet.
När kakbottnen från ugnen har svalnat häller du mousseblandningen över bottnen. Ställ in i frysen någon timme för att stelna. Ta upp kakan en stund innan servering så den hinner tina lite. Garnera den genom att hyvla små spån av vit choklad med en osthyvel och ringla över. Physsalis är också fina att ha runt kanten på tårtan. Avnjut tårtan genom att låta den smälta sakta i munnen! Mums.


/Helena


Kommentarer
Postat av: Jenna

Mums!

2009-07-01 @ 09:42:21
URL: http://jennas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback