Sylt med blåbär, äpple och hallon
Jag använde mig av:
* 60 g frysta hallon
* 170 g frysta blåbär
* 150 g tärnade äppelbitar
* 0,5 dl socker
* 0,5 krm natriumbansoat (+ lite att skölja burken med)
Det behöver inte vara just dessa frukter och bär eller dess proportionerna när du gör sylt, du kan ta lite vad du själv tycker smakar bra.Gör så här:
Hetta upp en teflonpanna och lägg i bär och äpple i den. Tillsätt lite vatten och låt koka upp och sedan småputtra i ca 15 minuter. Rör ner sockret mot slutet. Rör ut natriumbensoatet i lite av sylten, blanda sedan ner i blandningen och rör om väl. Skölj en glasburk med vatten som du löst natriumbensoat i. Häll sedan ner sylten i burken. Låt svalna och sätt sedan in i kylen. Mums, den blev god :)
/Helena
Kommentarer
Trackback