Vegansk morotskaka

Ingredienser:
* 1 dl hackade hasselnötter
* 1 dl hackade mandlar
* 4 tsk bakpulver
* 1 msk malen kanel
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 dl rårörsocker
* 3 dl grahamsmjöl
* rivet skal av en citron
* ½ dl rapsolja
* ca 12 dl grovrivna morötter
* olja och mannagryn till smörjning av formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Rör först ihop alla torra ingredienser i en stor bunke. Blanda sedan rapsolja och havremjölk och rör ner. Tillsätt slutligen morötterna och blanda väl. Olja och bröa en sockerkaksform, med ett hål i mitten, med t.ex. mannagryn och häll i morotssmeten. Grädda i ugnen i ca 80 minuter. Täck över kakan med ett dubbelvikt bakplåtspapper efter halva tiden så att den inte blir bränd ovanpå. Låt kakan svalna och vänd den sedan ur formen.
/Helena
Hej Helena :) Hittade visst din blogg via min kompis Malins blogg. Hon var med i ditt choklad-test! Hoppas allt är bra och att du njuter av sommaren så här innan skolan drar igång igen. Kramar Karin i din klass
jag älskar morotskaka! kul att baka lite veganskt ibland också! :)
Tack! :) Här har det varit riktigt soligt och härligt. Du verkar oxå ha haft en riktigt bra sista helg i Växjö!
Älskar morotskaka! Har dock aldrig bakat det själv.. Nu blir jag sugen på att prova.. :) Ser fram emot att besöka caféet du ska jobba i. Det verkar som att ni verkar servera massa mumsiga saker!
Morotskaka är jättegott ju. Detta verkar vara en riktigt god variant också!
Så gött - ska testa!
alltså detta är ju bara för härligt! Vilken mumsig version av kakan!!! Själv är det farmors recept på pannkakor som gäller nu. Är lite krasslig och då smakar dessa gott!
Ha det fint!