Nötmarängrulle med vinbär
Det blev minsann en tårta på namnsdagen i fredags! Min mamma hade gjort denna godingen som väntade på mig när jag kom hem från jobbet :) Mums vad gott det var! Den nötiga rullen, med grädden och de syrliga vinbären var en jättefin kombination. Och det är kul att man kan utnyttja vinbären man har i trädgården nu på sommaren.

Ingredienser:
* 5 äggvitor
* 3 dl socker
* 3 dl finhackade hasselnötter
* 2 msk kakao
* 0,5 dl vetemjöl
* 0,5 dl potatismjöl
Fyllning:
* 3 dl vispgrädde
* ca 3 dl röda vinbär
* 0,5 dl finhackad mörk choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa tills massan är blank och styv. Tillsätt de finhackade hasselnötterna och sikta ner de torra ingredienserna och rör sedan försiktigt smeten slät. Bre ut smeten jämnt på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Dra den nygräddade kakan ur formen och låt den kallna på galler under bakduk. Vänd sedan kakbottnen upp och ner på ett smörpapper och dra bort bakplåtspappret. Vispa sedan grädden och bre ut den jämnt över bottnen. Strö över den hackade chokladen och vinbären och rulla sedan ihop kakan till en rulle. Det är fint att garnera med lite vinbärsklasar vid sidan om vid servering.
/Helena

Ingredienser:
* 5 äggvitor
* 3 dl socker
* 3 dl finhackade hasselnötter
* 2 msk kakao
* 0,5 dl vetemjöl
* 0,5 dl potatismjöl
Fyllning:
* 3 dl vispgrädde
* ca 3 dl röda vinbär
* 0,5 dl finhackad mörk choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa tills massan är blank och styv. Tillsätt de finhackade hasselnötterna och sikta ner de torra ingredienserna och rör sedan försiktigt smeten slät. Bre ut smeten jämnt på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Dra den nygräddade kakan ur formen och låt den kallna på galler under bakduk. Vänd sedan kakbottnen upp och ner på ett smörpapper och dra bort bakplåtspappret. Vispa sedan grädden och bre ut den jämnt över bottnen. Strö över den hackade chokladen och vinbären och rulla sedan ihop kakan till en rulle. Det är fint att garnera med lite vinbärsklasar vid sidan om vid servering.
/Helena
Kommentarer
Postat av: Therése
Den går ju jättebra att göra glutenfri och mamma har många röda vinbär kvar på sin buske efter hon gjort saft :)
Postat av: Jnena
Den ser verkligen helt grymt god ut!
Postat av: Sanna
Det där såg riktigt smaskigt ut!
Postat av: Malin
Jag älskar maränger! Ser fantastiskt god ut :)
Postat av: Emilies Skafferi
Detta såg sannerligen riktigt smarrigt ut!
Postat av: Jessica
Mmm, ser riktigt smarrig ut.
Trackback