Macarons med saffran och hallon

Nu har jag äntligen bakat macarons! Och det gick bra, var roligt och de blev jättegoda! Tycker de är en lagom liten mumsbit till kaffet! Jag hade förberett mig på det värsta efter allt man hört, men det yttrades inte ett endaste svärord under hela processen att göra dem... :P De blev dock lite små och inte så högs, vilket gjorde att fyllningen blötte upp skalet lite och de blev lite mjuka. Fast goda ändå!
 
Bra också är att Macarons är glutenfria! :-)
 
Ingredienser (ca 40 st):
* 3 st äggvitor
* 2 msk socker
* 100 g mandelmjöl
* 2,5 fl florsocker
* röd och gul karamellfärg
 
Saffransfyllning till hälften av macaronsen:
* 50 g färskost naturell
* 1 msk (ca 15 g) margarin
* 0,25 dl florsocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 0,25 g saffran
 
Hallonfyllning till hälften av macaronsen:
* 50 g färskost naturell
* 1 msk (ca 15 g) margarin
* 0,25 dl florsocker
* 2 tsk vaniljsocker
* 0,25 dl passerade hallon
 
Gör så här:
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa lite till. Blanda mjöl och florsocker och vänd ner i smeten. Dela smeten och färga hälften rosa och hälften gul. Spritsa ut smeten på plåt, som små runda, ca 3-5 cm i diameter. Grädda i ugnen på 125 grader i ca 25 min. Låt dem svalna på plåten och lossa dem sedan försiktigt från pappret.
 
Blanda ingredienserna till fyllningarna. Hallonen passerar du genom att lägga dem i en sil och trycka ut vätskan. Använd det som blir kvar i silen. Låt fyllningarna stå kallt i kylen minst 1 h innan du brer den på Macaronsen.
Bred fyllningen på en Macaron och tryck dit en annan ovanpå. De kan stå framme någon dag men förvaras bäst i kylen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback