Havreformar (mandelmusslor)

Nästa klassiska kaka ut är Mandelmusslorna, eller havreformarna, som de också kallas. Dessa gör alltid min mamma. Och på julafton äter vi dem med grädde samt sylt. Hjortronsylt eller hallonsylt.
 
Ingredienser (ca 50 st):
* 200 g margarin/smör
* 1 kaffekopp socker
* 2 kaffekoppar havregryn
* 300 g vetemjöl (ca 5 dl)
* 1 st litet ägg
* 60 g sötmandel
 
Gör så här:
Mal mandeln. Blanda samman alla ingredienserna till en slät deg. Tryck ut i mandelmusselformar. Grädda i ugnen i på 225 grader i ca 8 min.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback