Apelsincheesecake med pepparkaksbotten
Lite fredagsmys sitter aldrig fel!
Ingredienser:
* 150 g pepparkakor
* 75 g margarin
Fyllning:
* 3 ägg
* 400 g färskost
* 1,5 dl socker
* 2 tsk rivet apelsinskal
* 1 dl färskpressad apelsinsaft
Topping:
* 3 dl crème fraiche
* 3 msk florsocker
* 2 tsk vaniljsocker
Garnering:
* kanel
* ev. någon frukt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och krossa pepparkakorna till smulor. Rör samman och tryck sedan ut i ett jämnt lager på botten på en form med löstagbar botten. Grädda i ugnen i ca 8 minuter. Ta ut bottnen och sänk sedan ugnsvärmen till 175 grader.
Börja med fyllningen medan bottnen står i ugnen. Blanda ägg, färskost, socker och apelsinskal och saft. Rör smeten slät och häll sedan i formen. Grädda i ugnen i ca 40 min.
Blanda samman alla ingredienserna i toppingen och bre jämnt överst på kakan. Grädda ytterligare ca 5 min i ugnen, tills fyllningen känns "fast".
Låt kakan svalna och garnera med kanel och ev. frukt, ex. apelsinskivor.
/Helena
Trivs du i Skåne och med nya jobbet? Vi flyttar näst nästa helg :) Ska bli skönt med en "riktig" lägenhet :) Kram
OMG, vad god den ser ut!! Btw, har du laddat hem picasa? :D
Tack :) Inte så avancerat som det kanske set ut :P Hoppas du har det bra nere i Skåne och att det går bra på nya jobbet!
Gud vad god den lät! Har gjort cheesecake med pepparkaksbotten framgångsrikt tidigare men det lät spännnade med apelsinsmak till i fyllningen :)