Lite lyxigare kanelbullar med fyllning av russin och nötter & med glaze på toppen
Här kommer nu det efterfrågade bullreceptet!
Ingredienser (till ca 16 st):
* 1 msk kardemummakärnor
* 50 g jäst
* 3 dl mjölk
* 1,5 dl socker
* en nypa salt
* 150 g margarin
* 1 ägg
* ca 12 dl vetemjöl
Fyllning:
* 250 g margarin
* 1,5 dl farinsocker
* 1 msk kanel
* 1,5 dl russin
* ca 100 g nötter hackade i småbitar (ex. valnötter, mandel, pecannötter)
Pensling:
* 1 ägg
Glaze:
* 100 g creamcheese
* 1,5 msk ljus sirap
* 0,75 dl florsocker
* skal av 1 st lime och saft från 0,5 st lime
Gör så här:
Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Du kan låta "bitarna" bli rätt grova, det är gott. Häll mjölken och kardemummasmulorna i en kastrull och värm tills det blir fingervarmt, 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör runt tills jästen löst sig och blanda i salt, socker, margarin (som du delat i mindre bitar) samt ägget. Tillsätt sedan mjölet lite i taget tills du får en fast och smidig deg. Knåda den ordentligt, annars kommer den inte jäsa bra. Låt degen jäsa under en bakduk i ca 1 h.
Under tiden kan du börja göra fyllningen. Hacka nötterna i småbitar och blanda ihop allting till fyllningen.
Ta upp den färdigjästa degen på bakbord och kavla ut till en rektangel. Bred på fyllningen över hela biten. Rulla sedan ihop degen så att du får en avlång rulle. Lägg den med skarven nedåt och skär sedan ca 3 cm breda skivor/bullar. Lägg bullarna på plåt som du smörjt med lite margarin. Låt de jäsa ytterligare ca 45 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och vispa upp ett ägg och pensla alla bullar. Grädda alla bullar i ca 10 min i ugnen.
Blanda alla ingredienser till glazen och kör med elvisp tills den blir slät och luftig. Ringla toppingen över bullarna (med ex. en sked) när de är nygräddade men har svalnat något. Sen är de redo att ätas (eller frysas in!). MUMS!
/Helena
Åh vad härligt! Här ska bakas så det står härliga till! Tack snälla för receptet :)
Hoppas du får en bra vecka du med!
/Charlotte
Tack! Nu ska här bakas lyxbullar! :-D
Jätte fin blogg,du skriver mycket bra.Följ gärna min blogg.ha en bra dag! puss&kram
http://thiirese.blogg.se/
http://thiirese.blogg.se/
Sv: Åh vad härligt, då måste jag testa att göra dem :)
De var superdupergoda! :D
Tack! :)
Mmm...de här smarriga kanelbullarna får det nog bli nästa gång :)
ser underbart gott ut minus russin så klart
åh fy fan.. ge mig bara.
Så underbart gott det ser ut. Måste nog äta frukost nu innan jag får för mig att gå och köpa bullar istället. ;-)