Lite lyxigare kanelbullar med fyllning av russin och nötter & med glaze på toppen

Här kommer nu det efterfrågade bullreceptet!


Ingredienser (till ca 16 st):
* 1 msk kardemummakärnor
* 50 g jäst
* 3 dl mjölk
* 1,5 dl socker
* en nypa salt
* 150 g margarin
* 1 ägg
* ca 12 dl vetemjöl
Fyllning:
* 250 g margarin
* 1,5 dl farinsocker
* 1 msk kanel
* 1,5 dl russin
* ca 100 g nötter hackade i småbitar (ex. valnötter, mandel, pecannötter)
Pensling:
* 1 ägg
Glaze:
* 100 g creamcheese
* 1,5 msk ljus sirap
* 0,75 dl florsocker
* skal av 1 st lime och saft från 0,5 st lime

Gör så här:
Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Du kan låta "bitarna" bli rätt grova, det är gott. Häll mjölken och kardemummasmulorna i en kastrull och värm tills det blir fingervarmt, 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör runt tills jästen löst sig och blanda i salt, socker, margarin (som du delat i mindre bitar) samt ägget. Tillsätt sedan mjölet lite i taget tills du får en fast och smidig deg. Knåda den ordentligt, annars kommer den inte jäsa bra. Låt degen jäsa under en bakduk i ca 1 h.
Under tiden kan du börja göra fyllningen. Hacka nötterna i småbitar och blanda ihop allting till fyllningen.
Ta upp den färdigjästa degen på bakbord och kavla ut till en rektangel. Bred på fyllningen över hela biten. Rulla sedan ihop degen så att du får en avlång rulle. Lägg den med skarven nedåt och skär sedan ca 3 cm breda skivor/bullar. Lägg bullarna på plåt som du smörjt med lite margarin. Låt de jäsa ytterligare ca 45 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och vispa upp ett ägg och pensla alla bullar. Grädda alla bullar i ca 10 min i ugnen.
Blanda alla ingredienser till glazen och kör med elvisp tills den blir slät och luftig. Ringla toppingen över bullarna (med ex. en sked) när de är nygräddade men har svalnat något. Sen är de redo att ätas (eller frysas in!). MUMS!

/Helena


Kommentarer
Postat av: Charlotte

Åh vad härligt! Här ska bakas så det står härliga till! Tack snälla för receptet :)

Hoppas du får en bra vecka du med!

/Charlotte

2009-10-05 @ 10:35:27
URL: http://tottas.blogg.se/
Postat av: OZENA - tells it like it is!

Tack! Nu ska här bakas lyxbullar! :-D

2009-10-05 @ 10:37:43
URL: http://ozena.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jätte fin blogg,du skriver mycket bra.Följ gärna min blogg.ha en bra dag! puss&kram



http://thiirese.blogg.se/

http://thiirese.blogg.se/

2009-10-05 @ 11:06:33
Postat av: Zandra

Sv: Åh vad härligt, då måste jag testa att göra dem :)

2009-10-05 @ 11:46:40
URL: http://zomo.blogg.se/
Postat av: Filibabba

De var superdupergoda! :D

2009-10-05 @ 12:01:34
URL: http://filibabba.blogg.se/
Postat av: Nathalie.

Tack! :)

Mmm...de här smarriga kanelbullarna får det nog bli nästa gång :)

2009-10-05 @ 13:56:25
URL: http://hakunamatata.blogg.se/
Postat av: Marie-Loise

ser underbart gott ut minus russin så klart

2010-10-04 @ 10:00:49
URL: http://withanattitude.blogg.se/
Postat av: Frida Stigevik

åh fy fan.. ge mig bara.

2010-10-04 @ 12:21:53
URL: http://dromlanda.blogg.se/
Postat av: Tessan - KREATiV text I foto I design

Så underbart gott det ser ut. Måste nog äta frukost nu innan jag får för mig att gå och köpa bullar istället. ;-)

2010-10-05 @ 09:46:32
URL: http://kreativ.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback