Krämig kokkosmjölkspaj med choklad

Alltså, den här pajen var verkligen spännande! Har aldrig gjort något liknande själv innan. Det var väldigt svårt att hålla sig ifrån den helt underbart goda och krämiga smeten. Färdig så smakade den lite som Bounty-godisarna som finns. Mumma, alltså! Jag har gjort denna vegansk (alltså utan mjölk och ägg), så därför visar jag receptet på den varianten. Men om man vill, kan man ju lika gärna ta vanligt margarin eller vanlig mjölk.


Det syns alltså inte på bilden, men det är ju ett chokladlager underst i pajskalet.

Ingredienser (till en paj):
Pajdeg:
* ca 4 dl vetemjöl
* 0,75 dl socker
* ca 125 g mjölkfritt margarin
* ev. lite vatten för att få ihop degen
Fyllning:
* 2 dl vatten
* 1,2 dl maizena
* 2 dl havremjölk
* 3,5 dl kokkosmjölk
* 2 dl socker
* 120 g mörk choklad (kolla så den inte innehåller mjölk!)
Garnering:
* ca 0,5 dl kokkosflingor

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop degen till pajskalet och tryck ut den i en form med löstagbar botten. Tryck upp degen rätt högt på sidorna eftersom att det blir mycket fyllning. Nagga bottnen lite med en gaffel och grädda sedan i ca 12 min eller tills bottnen ser genomgräddad ut.
Blanda vatten och maizena i en skål. Blanda havremjölk, kokkosmjölk och socker i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och låt blandningen sjuda och vispa sedan i maizenablandningen. Sänk värmen ytterligare och vispa tills smeten tjocknat.
Bryt chokladen i bitar och smält i en skål i micron. Fördela kokkosmjölksblandningen i två skålar och häll chokladen i den ena skålen. Rör runt tills det blir slätt. Häll chokladsmeten i pajskalet (som fått kallna) och häll sedan den vita kokkosmjölksblandningen ovanpå. Släta ut med en slickepott så det blir jämt och fint. Låt sedan kakan stå i kylen att stelna i minst 2 h innan servering. Det går också bra att frysa den och ta upp den en stund (ex. 1 h) innan servering!
Garnera, om du vill, med lite kokkosflingor som du enkelt kan rosta i en stekpanna på spisen tills den blir lite brun. Eller så garnerar du med något annat. Jag tror den är god att äta med grädde till! :)


Uppe till höger en kokkosmjölkspaj. Den hade vi till Halloweentemat dekorerat med lite Halloweenströssel.

/Helena


Kommentarer
Postat av: Malin

Låter ju helt himmelsk!

2009-11-04 @ 00:50:56
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: M

tack för receptet,detta kommer göras väldigt snart här hemma hos mig..hihi

2009-11-04 @ 09:14:36
URL: http://justthebeginning.blogg.se/
Postat av: Sanna

Tack för att du la ut det! Ska förhoppningsvis göra den till på söndag!

2009-11-04 @ 15:52:10
Postat av: mamma

oshh jävlar vad du är bra på att baka ... O_O

2011-06-16 @ 16:56:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback