Rostad potatissallad med grön sparris

En helt underbart god potatissallad gjord på delikatesspotatisar som man "rostar" i ugnen. Krispig, söt, salt, syrlig i ett. Passar jättebra till ex. rostbiff på buffébordet eller till något kött till en grillkväll. Nu när det ska bli fint väder får man ju passa på att grilla...!



Du behöver (till en buffé för ca 10 personer):
* 2 kg delikatesspotatis
* 2 msk olja
* 1 tsk flingsalt
* 4 salladslökar
* 1 knippe rädisor
* 2 buntar grön sparris, ca 250 g
* 0,75 dl skuren gräslök
* 0,5 dl grovhackad persilja

Dressing:
* 1 dl olivolja
* 2 msk vatten
* 2 msk vinäger
* 1 tsk timjan
* 1 tsk salt
* 2 krm svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Pricka potatisen och dela stora potatisar i halvor. Lägg dem i en långpanna och ringla över oljan och strö över flingsaltet. Ställ in potatisen i ugnen i 30 min.
Strimla salladslöken och skiva rädisorna. Skala och koka sparrisen 2-3 min i lättsaltat vatten. Håll koll på tiden noga så de inte blir överkokta. När de kokat klart så kyl dem genast i kallt vatten så de behåller sin gröna färg. Dela sparrisen i mindre bitar.
Blanda samman dressingen. När potatisen svalnat blandar du samman den med löken, rädisorna, sparrisen, gräslöken och persiljan och häller till slut över dressingen och blandar runt.


/Helena


Kommentarer
Postat av: Jenna

Vad kul att du är tillbaka igen! :) Du måste visa bilder från resa. Det vore superskojigt att se!



2009-06-28 @ 09:18:05
URL: http://jennas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback