Vitchokladpaj med hallon
Underbar!! Det är det enda jag kan säga om denna pajen :) Har gått runt med en recept-idé i huvudet ett tag och nu var det dags att testa det, och det gick verkligen vägen. Åhh!! Dock går det inte att få upp snygga "bitar" på tallriken, blir mest kladd... men eftersom den är så god gör det inget.

Ingredienser:
Pajskal:
* 100 g lätta margarin
* 2 dl havregryn
* 1,5 dl vetemjöl
* 0,5 dl socker
Fyllning:
* 50 g margarin
* 1,5 dl mellangrädde
* 1,5 dl ljus sirap
* 200 g vit choklad
* hallon för garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet till pajskalet i en kastrull och rör sedan ner havregryn, mjöl och socker. Blanda till en smet och tryck sedan ut i ett pajskal, ca 24 cm i diameter. (Du behöver inte göra kanterna på pajskalet så jättehöga.) Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Koka upp margarin, grädde och sirap i en kastrull. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter. Blanda sedan ner den vita chokladen, som du brutit i bitar. Rör ordentligt (gärna med en visp) tills all choklad smält och smeten är blank och fin. Häll smeten i pajskalet och lägg hallon som garnering ovanpå. Ställ i kylen (eller annat svalt ställe) att stelna till några timmar innan servering. Man kan också ställa in den 1 h i frysen innan servering så blir den lite fastare!
Den är väldigt mastig så en liten, liten bit räcker! (och den är ju inte så nyttig heller... :P) Men ack så god!

Ingredienser:
Pajskal:
* 100 g lätta margarin
* 2 dl havregryn
* 1,5 dl vetemjöl
* 0,5 dl socker
Fyllning:
* 50 g margarin
* 1,5 dl mellangrädde
* 1,5 dl ljus sirap
* 200 g vit choklad
* hallon för garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet till pajskalet i en kastrull och rör sedan ner havregryn, mjöl och socker. Blanda till en smet och tryck sedan ut i ett pajskal, ca 24 cm i diameter. (Du behöver inte göra kanterna på pajskalet så jättehöga.) Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Koka upp margarin, grädde och sirap i en kastrull. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter. Blanda sedan ner den vita chokladen, som du brutit i bitar. Rör ordentligt (gärna med en visp) tills all choklad smält och smeten är blank och fin. Häll smeten i pajskalet och lägg hallon som garnering ovanpå. Ställ i kylen (eller annat svalt ställe) att stelna till några timmar innan servering. Man kan också ställa in den 1 h i frysen innan servering så blir den lite fastare!
Den är väldigt mastig så en liten, liten bit räcker! (och den är ju inte så nyttig heller... :P) Men ack så god!
Nu ska jag in till stan och kolla på Harry Potter på bio :)
/Helena
Kommentarer
Postat av: Sanna
svar tack så mycket! (^^,) javisst är klockan ball! jag funderar starkt på att beställa den :D
Postat av: Sanna
Det där lät gott, ska testas någon gång!
Postat av: Ida
Ser helt sjukt god ut!!
Postat av: Jessica
Men oj, vad det lät gott och dessutom ser den ljuvlig ut!
Hoppas du får en toppenkväll!
Postat av: Jenna
Åh det såg helt underbart! Jag som älskar allt med vit choklad i skulle älska den :) Måste spara ditt recept för att baka någon dag!
Vad tyckte du om Harryfilmen?
Postat av: Trollet
Det där ska testas! =D Vit choklad är alltid gott, och hallon också, för den delen ^^
Postat av: Ellen
kolla kolla! Det ser inte helt fel ut! :D
Trackback