Lax med purjolöksrisotto
Efter en lång jobbdag var det härligt att komma hem till denna jättegoda måltid! :) Lax är verkligen en av mina favoriträtter. Och är man vegetarian kan man byta laxen i detta receptet mot ex. en vegetarisk biff, och koka riset i grönsaksbuljong istället. Smaklig måltid!

Ingredienser (till 4 port):
* 4 laxfilébitar
* 1 tsk salt
* 1/2 tsk citronpeppar
* 2 purjolökar
* 3 dl avorio- eller långkornigt ris
* 1 msk olja
* 2 hönsbuljongtärningar
* 7,5 dl vatten
* 1 krm peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj, ansa och strimla purjolökarna. Fräs purjolöken mjuk i olja någon minut och lägg sedan ner riset och fräs med i slutet. Koka upp buljongtärningarna och vatten Späd riset med lite av buljongen. Rör om och späd sedan i omgångar under kokningstiden, ca 20 minuter. Medans riset kokar, så lägg laxen i en ugnssäker form och krydda den med saltet och citronpepparn. Sätt in den i ugnen i ca 15 minuter. Smaka av riset med salt och peppar. Servera ex. med harricot vertes, majs, tomat eller andra grönsaker.
/Helena
Kommentarer
Postat av: dagenskreativa
Sv: Har hittat ett favorit té & det är friggs pepparmynta. Ha en fortsatt bra vecka!
Kram Anna
Postat av: Emilies Skafferi
Det låter spännande. Hoppas att den blev bra så man får ta del av receptet:)
Postat av: Sanna
jag fattar inte hur jag lyckas komma in på bloggar med massa mat eller andra godsaker när jag typ inte har något gott hemma att äta ;) mums vad gott det där ser ut! :)
Trackback