En lite nyttigare vinbärspaj

Ingredienser (till en liten paj för 2 pers):
* 2 dl röda vinbär
* 0,5 dl havregryn
* 2 msk grahamsmjöl
* 1 msk lättmargarin (ex. Becel eller Lätta)
* 1 msk vatten
* 1 msk ljus sirap
* 1 tsk solroskärnor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj vinbären i en sil efter att du plockat dem, så att eventuella insekter och annat sköljs bort. Lägg bären i en liten pajform (ca 15-20 cm i diameter). Blanda samman havregryn, mjöl, margarin, vatten, sirap och solroskärnor. Smula detta över vinbären. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en liten klick vaniljglass på toppen och avnjut med gott samvete!

Vinbärsbuskarna frodas i vår trädgård! Och så mycket gott kan man göra med vinbär. Paj, saft, sylt och att ha i filen på morgonen när man äter frukost :)
/Helena
underbart att ha egna bär och frukter i sin trädgård.
vi har typ äng på vår tomt än så länge för den är helt oplanerad men i höst ska vi fixa den och då blir det till att plantera mkt ätbart :)
haha, men då tror jag att jag lär se den.
snusk-humor är egentligen det roligaste just eftersom det blir så pinsamt också haha!
sluta lägg upp så goda recept, jag som försöker vara nyttig ;)
Vinbärspaj är så himla gott! Fin bild på vinbärsbusken också :)
nej i och för sig så var den ju inte det.
fan, då kommer jag säkert baka en sådan någon dag haha :P
jodu, tårtorna vi har i kylen är syndigt goda och INTE nyttiga.
Har knappt tagit någonting av dom men tankarna far till kylskåpet flera gånger kan jag avslöja ;)
Ha en mysig söndag! :)
haha, nä det är en oslagbar kombo!!!
ohh va sugen man blir, men här är vinbären fortfarande gröna som ärtor!
Tack tack:)
Oooh ´såna har vi här i gården .Även om vi bor i lägenhet har vi en gård med vinbär, äpplen, plommon ,körsbär och ett annat bär jag inte minns
Mums vad god denna paj verkar vara!