Semlor

Ingredienser (ca 14 st):
* 100 g margarin
* 3 dl mjölk
* 50 g jäst (för söta degar)
* 1/2 tsk salt
* 1 tsk kardemumma
* 1 dl strösocker
* 1 ägg
* 1/2 tsk hjorthornssalt
* ca 10 dl vetemjöl
Gör så här:
Smält margarinet och häll sedan i mjölken. Låt det bli fingervarmt och häll sedan i en bunke över jästen. Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägg (spara lite av ägget till pensling av bullarna), hjorthornssalt och mjölet efterhand. Arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa i 10 minuter. Ta upp degen på bakbord och arbeta den. Rulla bullar och låt dem jäsa väl på plåt. Pensla med ägget och grädda sedan i 250-275 grader i 5-10 minuter.
För att göra semlorna färdiga; skär ett lock, bred på lite mandelmassa samt lägg i vispad grädde. Sätt på locket och pudra lite florsocker över bullarna. Voilá! :)
/Helena
Kommentarer
Trackback