Rotsakswok med kycklingkorv
Denna rätt är förutom väldigt god också väldigt bra ur miljösynpunkt! Den innehåller ingredienser som odlas i Sverige och som inte har så stor klimatpåverkan. Dessutom är dessa ingredienser väldigt billiga. Idag köpte jag vitkål och morötter för 3 kr/kg! Det gäller att ta tillvara på vad säsongen har att erbjuda, speciellt också om man är student.

Ingredienser (3 portioner):
* ca 300 g kycklingkorv (eller falukorv om man hellre vill ha det)
* 300 g vitkål
* 2 morötter
* 1 stor palsternacka eller 2 små
* 1 purjolök
* 2 äpplen, svenska
* 1 msk rapsolja
* 2 msk soja
* 1 msk honung
* 1 tsk örtsalt
* ½ tsk chilipulver
Gör så här:
Skär korven i bitar. Strimla kålen. Skala och skölj rotfrukterna och purjolöken och skär i tunna strimlor. Kärna ur och skär äpplena i bitar.
Hetta upp en wokpanna. Lägg i rotfrukter och vitkål och fräs ca 5 minuter i oljan.
Tillsätt lök, äpple och korv och fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt sedan soja, honung, kryddor och låt puttra ihop tills rotfrukterna känns lagom i konsistensen.
/Helena