Julkulor - godis med fyra lager

Efter att jag berättade en del om juliga nötter igår tänkte jag idag bjuda på ett julgodisrecept som innehåller både hasselnötter och mandel. En mumsig julgodis med fyra olika lager gottigheter.

 


De kanske inte ser så vackra ut.. Men skönheten kommer inifrån, och dessa gömmer en hel del gottigt innanför "skalet".

Ingredienser (till ca 25 st):

* 25 st hasselnötskärnor

* 200 g mandelmassa

* ½ dl vispgrädde

* 1/3 dl socker

* 125 g ljus choklad

* 100 g mörk choklad

* kakao till garnering

Gör så här:

Rosta hasselnötskärnorna i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Sjud ihop sockret och grädden. Tag av kastrullen från värmen, bryt den ljusa chokladen i bitar och blanda ner den i sockergrädden. Rör tills all choklad är smält. Ställ sedan att svalna.

Dela mandelmassan i 25 lika stora bitar. Trilla tryffelmassan till en längd och skär även den i 25 bitar. Täck varje hasselnötskärna med tryffelmassa och gör till en kula. Täck kulan med mandelmassa och forma så att den är rund. Smält den mörka chokladen och doppa ner kulorna i den. Rulla i kakao och låt sedan svalna.


/Helena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback